VIDEO Vine potopul! ANM a emis Cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale

Meteorologii au emis joi o avertizare meteo Cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale. Alerta vizează jumătate din țară, mai excat 17 județe vor avea parte de instabilitate atmosferocă accentuată în următoarele ore.  De asemenea, vor cădea cantități importante de apă, anunță meteorologii. Între timp, în Capitală este caniculă. Experții spun că ziua de joi, 13 iulie, va fi cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor pentru această perioadă și se așteaptă la noi recorduri în zilele următoare.

furtuna in hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (2) jpg

Miercuri seara, vremea s-a manifestat violent în județul Dâmbovița, unde o vijelie de intensitate mare a făcut prăpăd în mai multe localități. 

Joi dimineața, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă în 17 județe și o avertizare cod galben pentru alte 14 județe. 

Județele vizate de Cod portocaliu de vijelii

Avertizarea este în vigoare de joi de la ora 15.00 până vineri la ora 8.00.  În intervalul menționat în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea nordică a Moldovei și local în Banat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70-90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp).  

Altă avertizare meteo vizează toată țara

Un cod galben de instabilitate atmosferică, pentru următoarele 24 de ore va afecta cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net