Viermii de la Arși închid spitalul

Ultima actualizare:

    Ministrul Vlad Voiculescu a recunoscut că la unitatea de Arși sunt probleme grave
Ministrul Vlad Voiculescu a recunoscut că la unitatea de Arși sunt probleme grave

Imaginile cu pacientul plin de viermi au stârnit reacții în rândul autorităților. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut că situația este gravă și că are de gând să mute Spitalul de Arși.

”Regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi”, acestea au fost primele cuvinte pe care le-a spus demnitarul, la conferința de presă organizată după ce au fost publicate imagini cu pacientul plin de viermi.

Vlad Voiculescu a declarat că a luat în calcul de mai multe ori închiderea unităţii, unde sunt probleme grave de management şi de personal insuficient.

”Nu există instalație de climatizare”

”Atât timp cât ai ochiul de geam desfăcut, fără plasă şi ai muşte, ai o problemă majoră. Nu există instalație de climatizare. În ultimele două luni au fost mai multe situtaţii de criză la Spitalul de Arşi, după accidentul de la Valea Cascadelor şi cel privind transfuzia de sânge (...) Dincolo de problemele grave de management şi personalul insuficient, este inacceptabil ca după 6 luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic. Spitalul nu oferă condiţii proprii pentru pacienţi şi personalul medical. Sunt mai multe variante - relocarea unei secţii, a întregului spital, evaluăm”. a afirmat ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a precizat că la acest moment la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Arsuri sunt internaţi doi pacienţi, iar în total sunt 47 de bolnavi la acest spital.

Cu cinci în plus, unitatea nu ar mai face față.

În cazul unei explozii, victimele vor fi trimise în străinătate

Totodată, a anunțat că toate cazurile grave vor fi redirecționate către alte spitale care au condiții prielnice, iar în cazul unei nenorociri victimele vor fi trimite în străinătate.

”Dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arsuri din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate (n.r.6 la număr).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net