Vin ploile după weekendul cu 35 de grade. Am aflat cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște

Vreme neobișnuită la noi în țară. Al doilea weekend de aprilie vine cu temperaturi potrivite mai degrabă lunii iulie. Vor fi chiar și 35 de grade în sudul României, iar în majoritatea regiunilor temperaturile vor ajunge în jurul valorii de 30 de grade Celsius. După acest weekend fierbinte, meteorologii anunță ploi care se vor extinde la nivelul întregii țării de la mijlocul săptămânii viitoare. 

Urmează o săptămână de ploi

Temperaturi de peste 30 de grade în al doilea weekend din aprilie. Mulți români au plecat la mare
Temperaturi de peste 30 de grade în al doilea weekend din aprilie. Mulți români au plecat la mare

După ce în weekendul 13 -14 aprilie temperaturile vor fi de vară autentică, vremea ia o întorsătură radicală, anunță specialiștii meteorologi.

Temperaturile sunt așteptate să scadă din a doua parte a săptămânii următoare, cu până la 10 grade Celsius. După această schimbare radicală, vremea se pare că va fi într-o continuă schimbare, iar temperaturile ar putea ajunge până la 6-7 grade Celsius, în unele regiuni.

„De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10...12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6...7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a declarat Elena Mateescu la Antena3CNN.

Vremea pe săptămâni. Cum va fi de 1 Mai și de Paște

Săptămâna 15 – 22 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în jumătatea sud-estică a ţării, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 22 – 29 aprilie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi sud-estice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 6 – 13 mai

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui uşor excedent în regiunile sudice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net