„Vindem bagaje pierdute cu 9,93 lei”. Avertisment privind mesajul apărut în numele Aeroportului Otopeni
Un mesaj postat pe rețeaua socială Facebook a produs confuzie printre românii care urmăresc pagina Aeroportului Henri Coandă (Otopeni). „Vindem bagaje pierdute cu 9,93 lei” transmite mesajul care este însoțit de o poză cu multe valize. Anunțul este o înșelătorie, transmit reprezentanții aeroportului. Instituția a reacționat, avertizându-i pe cei interesați că la mijloc este o înșelătorie.
Escrocherie în numele Aeroportului Otopeni
O escrocherie în numele Aeroportului Otopeni a apărut în mediul online. Oamenii sunt anunțați că pot cumpăra bagajele uitate sau pierdute, anunță Adevărul. Postarea este făcută pe o pagină a rețelei sociale Facebook care seamănă foarte mult cu cea a Aeroportului Henri Coandă. În mesaj, se precizează faptul că bagajele sunt vândute la prețuri derizorii, de 9,93 de lei.
Mai mult, în mesajul fals se precizează că livrările se fac în toată țara, iar oferta este valabilă până la sfârșitul lunii.
„Toate valizele noastre sunt pline cu o varietate de lucruri și electronice. Livrare în toată țara. Oferta este disponibilă online doar până la sfârșitul lunii” se arată în anunțul escrocilor, precizează sursa citată.
„Aeroportul Internațional Henri Coandă NU vinde nimic”
Aeroportul Internațional Henri Coandă anunță că totul este o înșelătorie și că instituția NU vinde nimic.
Pagina oficială a aeroporturilor din Băneasa și Otopeni este BucharestAirports și poartă marcajul de cont verificat, mai precizează instituția.
„În atenția celor posibil interesați de oferta din fotografie: Aeroportul Internațional Henri Coandă NU vinde nimic, aceasta este o înșelăciune - așa cum este ea definită în practica judiciară; Contul/ pagina oficial/ă a aeroporturilor din Băneasa și Otopeni este #BucharestAirports și poartă marcajul de cont verificat. Recomandăm, înaintea oricărei acțiuni, informarea din surse oficiale”, scrie pe pagina oficială Bucharest Airports.
Amintim că, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, Bursa de Valori București (BVB) și Depozitarul Central (DC) au avertizat investitorii că în piață acționează o grupare de escroci care pretind că sunt angajați ai acestor instituții și folosesc anumite tactici pentru a-i convinge pe posibilii investitori să le dea informații cu caracter personal.