Vine canicula! Temperaturile vor atinge 38 de grade

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunță că în sfârșit se instalează vara adevărată
Meteorologii anunță că în sfârșit se instalează vara adevărată

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, joi, o informare meteo de disconfort termic, caniculă, dar și instabilitate atmosferică accentuată. Potrivit stirileprotv.ro, avertizarea anunță practic începerea verii.

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 12:00 - 18 iunie, ora 23:00, se vor semnala atât perioade de caniculă, cât și de instabilitate atmosferica accentuata.

Astfel, vineri, 17 iunie, vremea va fi calduroasă în toate regiunile, local caniculară în vestul, centrul si sudul tarii, iar sâmbată 18 iunie, canicula va persista in Muntenia si in vestul si sudul Olteniei. Se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 - 38 de grade in Lunca Dunarii.

Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si local va depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de câmpie și podiș.

Începand din seara zilei de vineri, 17 iunie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in Crisana, Maramures, Transilvania, Banat si nordul Moldovei si pe arii restranse in restul teritoriului. In respectivele zone vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator cu aspect de vijelie.

Izolat, ploile vor avea caracter torential, va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15 - 20 l/mp.

Ziua de joi aduce vreme calduroasă, îndeosebi în jumătatea sudică a țării. Spre seară e posibil să cadă câțiva stropi de ploaie în nord-vest și la munte, iar maximele se vor situa între 24 si 32 de grade.

Temperaturile ating și depășesc usor 30 de grade; dar acestea sunt valori masurate la umbră, asa ca în plin soare va fi mult mai cald.Cerul se pastreaza curat toata ziua. Și în jumătatea nordică a Moldovei urmează o zi frumoasa și mai caldă, fără precipitații. Maximele urca spre 30...31 de grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures norii se-aduna pe inserat si ar putea sa aduca o ploaie rapida, de vara. Pana atunci, primim soare si temperaturi in crestere. Incalzirea vremii este evidenta si in tinuturile vestice. Dupa pranz se ating frecvent 30 de grade iar in orele serii apar cativa nori de ploaie, dar nu este sigur ca va ploua.

Temperaturile continua sa creasca si in centrul Romaniei. Pe aici gasim timp frumos si doar in zona montana, catre seara, apar ceva conditii de ploaie. Vom avea maxime de la 25 la 28 de grade.

Sud-vestul tarii scapa de ploi si va avea vreme insorita si temperaturi in crestere.La amiaza se vor inregistra frecvent 30 de grade, iar in sud-vestul extrem se pot atingesi depasi 32 de grade Celsius.

Continua să se încălzesca și în ținuturile sudice. Norii nu prea se arata, asa ca despre ploi nici nu poate fi vorba. Nici vantul nu pune probleme, iar maximele ajung la 31...32 de grade.

Se face foarte cald și în zona Capitalei. Temperatura urca astazi pana la 32 de grade, iar de maine vorbim despre canicula si disconfort termic. Soarele va straluci nestingherit si nici vantul nu se va simti. Noaptea va fi putin mai calda decat ultima, cu o minima in jur de 17 grade.

Vreme superbă la mare, cu cer senin, maximeledin statiuni ajung la 29 de grade. Apa mării rămâne la doar 17...18 grade.

Se face foarte cald și în zona de munte. Norii lipsesc dimineața, dar apar către seară în Carpații Occidentali, în nordul Orientalilor și prin Meridionali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net