Vine vara peste noi! Vreme exagerat de caldă în perioada 11 - 14 mai

Ultima actualizare:

În perioada 11 - 14 mai, vremea se va încălzi în toată țara, iar temperaturile maxime vor fi încadrate în intervalul 17 - 31 de grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi vor fi întâlnite în estul Transilvaniei, unde temperatura minimă va fi la valoarea de 3 grade Celsius. 

Prognoza meteo 11 - 14 mai pentru România și București
Prognoza meteo 11 - 14 mai pentru România și București

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele în care se semnalează averse slabe, în centrul, sudul și izolat în restul zonelor. Condițiile meteo vor fi prolifice pentru formarea ceții, potrivit ANM.

 Prognoza meteo România, 12 mai 2022

Pe data de 12 mai, vremea va fi blândă și se vor semnala temperaturi ridicate pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi încadrate între 19 și 31 de grade Celsius, iar cele minime vor fi aflate în intervalul 8 - 18 grade, mai scăzute în depresiunile din Carpații Orientali. 

Vezi și Cod galben de inundații pentru mai multe râuri din țară! Ce zone sunt vizate și când va expira avertizarea meteo

Cerul se va menține senin, cu înnorări în zonele ce vor fi vizate de averse și descărcări electrice, în nordul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral și pe crestele Carpaților Orientali. 

Prognoza meteo România, 13 mai 2022

Temperaturile se vor menține ridicate și pe 13 mai, în special în regiunile sudice ale României, unde temperaturile maxime vor fi încadrate între 32 - 33 de grade. Pe litoral, temperaturile vor fi încadrate între 22 și 23 de grade Celsius. 

Cerul va continua să fie variabil, cu înnorări după orele amiezii, când vor fi mai multe precipitații și descărcări electrice în regiunile vestice și de munte. Pe alocuri, ploile își vor face prezența în nord și în centrul țării, pe alocuri. Izolat, precipitațiile vor avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină.

În zonele vizate de precipitații, temperaturile vor fi cuprinse între 7 și 17 grade. 

Prognoza meteo România, 14 mai 2022

Pe data de 14 mai 2022, temperaturile se vor menține ridicate în majoritatea zonelor. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Banatului, dar și în Carpații Meridionali și de Curbură, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, unde condițiile atmosferice vor favoriza apariția descărcărilor electrice, dar și averse cu caracter torențial.

În celelalte regiuni, precipitațiile își vor face simțită prezența pe plan izolat. Temperaturile maxime vor fi mult mai scăzute, care se vor încadra între 22 și 30 de grade. Temperaturile minime vor fi încadrate în intervalul 6 - 17 grade Celsius. 

Vremea în București, 11 mai 2022

În Capitală, vremea se va încălzi, iar mercurul din termometre se va ridica până la valorile de 24 - 25 de grade, în funcție de zonă. Cerul va fi variabil, cu posibilitatea ridicată de înnorări și precipitații. Vântul va sufla slab spre moderat. 

Vezi și Alertă meteo de vreme instabilă

Temperatura minimă întâlnită în București va fi între 11 - 13 grade. În zona de periferie, temperatura minimă va fi de 9 grade Celsius. 

Prognoza meteo București, 12 mai 2022

Mâine, vremea va continua să fie frumoasă, iar temperaturile se vor ridica până la valoarea de 28 - 29 grade Celsius. Temperatura minimă va fi încadrată la valorile de 11 - 14 grade. Cerul va continua să fie variabil, pe timpul zilei, și senin, pe timpul nopții. 

Vântul va continua să sufla slab și moderat, iar presiunea atmosferică va scădea ușor, în prima parte a zilei. 

Prognoza meteo București, 13 mai 2022

Începând cu 13 mai, temperaturile vor crește și mai mult, iar acestea ar putea fi resimțite între 31 - 32 de grade Celsius. Spre finalul zilei, vor putea fi întâlnite averse slabe și descărcări electrice. În restul zilei, cerul va continua să fie variabil, cu înnorări temporare, seara și noaptea. 

Temperatura minimă resimțită va fi de 13 - 16 grade Celsius, în funcție de zonă. 

Prognoza meteo București, 14 mai 2022

Vremea va continua să fie prielnică și pe 14 mai. Cerul va fi variabil, cu posibile înnorări temporare accentuate în a doua parte a zilei, unde ar putea fi întâlnite câteva descărcări electrice, cu intensificări ale vântului și averse. 

Temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, variabil, în funcție de zonă. Temperaturile minime resimțite în București vor fi de 13 - 15 grade.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net