Vinerea verde. Raluca Turcan a venit la Ministerul Muncii cu o maşină electrică

Ultima actualizare:

    Raluca Turcan a venit la Ministerul Muncii cu o maşină electricăfoto: arhivă personală
Raluca Turcan a venit la Ministerul Muncii cu o maşină electricăfoto: arhivă personală

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a sosit vineri la minister cu o maşină electrică împrumutată de ministrul Mediului pentru a marca Vinerea Verde, iniţiativa prin care cetăţenii sunt încurajaţi să vină la serviciu în ultima zi lucrătoare a săptămânii cu mijloace de transport nepoluante.

"Am venit astăzi cu o bijuterie de maşină electrică pe care mi-a împrumutat-o ministrul Mediului şi am acceptat această provocare pentru că vreau să dau un semnal public că susţin iniţiativa Ministerului Mediului de a institui în România Vinerea Verde. E o iniţiativă care dă semnalul şi al unei politici publice pe care Guvernul doreşte să o o aplice, să o lanseze şi anume să fim mult mai atenţi cu mediul şi să folosim mijloace de transport eco şi fac lucrul acesta pentru că pe fond, dacă te uiţi pe cifre, realizezi că în România suntem cu toţii responsabili anual aproximativ de poluarea cu 7.000 de kilograme de dioxid de carbon ceea ce pe fond ne afectează pe toţi", a declarat Raluca Turcan. Ea a precizat că şi-ar fi dorit să vină cu bicicleta, dar nu a putut din cauza vremii.

Raluca Turcan: "Mă gândeam să vin cu bicicleta pentru că eu sunt şi sportivă"

"Dacă vom ajunge să îi convingem pe cât mai mulţi români să apeleze la mijloacele de deplasare prietenoase cu mediul va trebui ca şi autorităţile locale să fie atente şi să creeze facilităţi pentru ca românii să poată să se deplaseze cu bicicletele sau cu maşinile electrice tot mai mult. Mărturisesc sincer că astăzi mă gândeam să vin cu bicicleta pentru că eu sunt şi sportivă, din nefericire vremea nu mi-a permis, dar chiar şi aici la Ministerul Muncii dorim să fixăm un suport pentru ca angajaţii Ministerului Muncii să poată să vină cu bicicletele la serviciu şi lucrul acesta ar trebui să se întâmple în cât mai multe instituţii publice", a afirmat Raluca Turcan.

Citește și:

Campania ”Vinerea Verde”, din 12 martie. Ministerul Mediului propune ca la final de săptămână să lăsăm mașinile acasă

Măsurile anunțate de Raluca Turcan: majorarea stimulentului pentru mame și creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net