Vino să dai la pedale pentru copiii cu autism!

simeon stalpnicul png
Vedete și oameni de televiziune vor să strângă bani pentru o cauză nobilă

Vremea mersului pe bicicletă s-a cam dus, însă fapte bune poţi face în orice sezon. În prag de Sărbători, vedete ale ecranului, performeri ai sportului şi jurnalişti îşi unesc eforturile pentru a oferi o şansă copiilor cu autism. Vino şi tu să pedalezi şi să donezi o oră de terapie micuţilor bolnavi!

Doar 30 de minute din viaţa ta şi 40 de lei din buzunarul tău, e drept cam strâmtorat, poate prelungi viaţa unui copil cu autism. Atât costă o oră de terapie pentru micuţii care suferă de afecţiunea care îi face să trăiască într-o lume paralelă. Cel mai rapid român care a traversat înot Canalul Mânecii, Paul Georgescu, prezentatoarea TV Geanina Corondan, scriitorul şi gazetarul Marius Chivu, dar şi Bogdan Alexandrescu (chef Dexter) vor pedala, în acest weekend, câte 30 de minute pentru a susţine cauza Asociaţiei „Help Autism”.

Sâmbătă şi duminică, între orele 14.00 şi 20.00, peste 20 de persoane publice vor da la pedale pe o bicicletă statică amplasată în Sun Plaza Mall din Capitală. Scopul acestui maraton de pedalat este de a oferi părinţilor care au copii cu autism un sprijin financiar atât de necesar continuării terapiei de recuperare. Alături de ei sunt aşteptaţi şi alţi români cu inima bună, dornici să ofere un cadou deloc costisitor micuţilor care suferă de autism. Lângă bicicleta instalată la intrarea principală din mall se va regăsi o urnă în care oamenii pot lăsa sume de bani în folosul celor mici. Donaţia recomandată este 40 de lei, adică tot atât cât costă o oră de terapie pentru copiii cu autism.

simeon stalpnicul png
Geanina Corondan, prezentatoare tv

simeon stalpnicul png
Paul Georgescu, profesor de sport

simeon stalpnicul png
Sânziana Negru, prezentatoare tv

Click! spune

Ce este autismul? Circa 30.000 de români suferă de autism la ora actuală, dintre care cei mai mulţi sunt copii. Autismul este o tulburare neurobiologică, nu o boală, care afectează copiii încă din primii ani de viaţă. Primele semne care apar la micuţi sunt vizibile încă din perioada alăptării: nu se uită după obiectele care mişcă, nu arată cu degetul, nu-şi caută mama cu privirea, nu gânguresc, nu râd şi nu-şi manifestă bucuria.

Alexandra trebuie să ajungă la transplant pe 15 ianuarie 2017. Ajut-o!

simeon stalpnicul png
Alexandra are o copilărie foarte grea

Alexandra este o fată de 8 ani din Lupeni (Hunedoara) care încă din primele luni de viaţă s-a confruntat cu grave probleme de sănătate. În fiecare an acumula câte o afecţiune sau două, azi fiind stoarsă de puteri şi trăind într-o lume paralelă din cauza sindromului autist. „La vârsta de 7 luni a fost diagnosticată cu retard motor, microsechelaritate encefalopatică, anemie carenţială şi rino-faringită. La un an şi două luni s-a mai adăugat diagnosticul de hipotonie, adică o scădere a tonusului muscular. La trei ani şi 5 luni -  retard psihic, retard motor, strabism convergent, iar la 5 ani sindrom autist”, spune Persida Ciurar (28 de ani), mama fetiţei. Vestea bună pentru Alexandra e că a fost acceptată pentru un transplant de celule stem la o filială din Thailanda a clinicii chinezeşti Beike Biotechnology. Pe 15 ianuarie este programată pentru intervenţie, însă familia nu a reuşit să strângă cei 26.000 de dolari necesari.

simeon stalpnicul png

Pe 31 decembrie fetiţa trebuie să ajungă la clinica din Thailanda.  Cine poate să o ajute pe Alexandra poate dona bani în conturile RO23BTRL02201201M74752XX (lei) şi RO95BTRL02204201M74752XX (euro).

 Foto  Facebook Ile du Levant (4) jpg
cub botez tort liam png
Foto  FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
cub botez reghecampf caciuc png
ferentz iohannis jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
simley si marius jpeg
meghan markle jpg
Hunedoara Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (14) jpg
Roger Waters, fondatorul Pink Floyd, a cântat în faţa a 50 000 de spectatori jpeg
image
image
image
image
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto  FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto  Facebook Ile du Levant (4) jpg