Viorel Hrebenciuc, eliberat după doar câteva luni de închisoare. Câți ani trebuia să stea în spatele gratiilor deputatul PSD

Ultima actualizare:

Social-democratul Viorel Hrebenciuc va fi eliberat din închisoare, asta după ce Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea condiționată a politicianului. 

Inițial, Viorel Hrebenciuc ar fi trebuit să execute o pedeapsă de 3 ani de închisoare, sentință primită în septembrie 2021, în urma cercetărilor făcute în dosarul Giga TV. 

Până la urmă, politicianul a executat doar 10 luni din totalul de 3 ani pe care ar fi trebuit să-i petreacă în spatele gratiilor. 

Hrebenciuc, liber după doar 10 luni de închisoare

Inițial, politicianul ar fi primit o decizie nefavorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 4, dar Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea înainte de termen a membrului PSD. 

De asemenea, Agerpres notează că pentru decizia de eliberare a social-democratului a fost nevoie de o terță persoană. Cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov ar fi avut opinii divergente cu privire la eliberarea în cazul Viorel Hrebenciuc. 

Citește și despre alte dosare în care deputatul PSD a fost condamnat: Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, condamnat la 2 ani de închisoare pentru trafic de influență

Al treilea magistrat care s-a prezentat a înclinat balanța în favoarea eliberării fostului deputat. 

Ca notă informativă, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, pe 14 septembrie 2021, la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV. 

Află mai multe informații despre acest subiect: Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. A fost ridicat de acasă și dus la Penitenciarul Rahova

Procurorii din cadrul DNA l-au acuzat pe social-democrat că s-a folosit de influență și s-a implicat pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului - CNA să revină asupra deciziei luate de a retrage licența de difuzare a postului Giga TV.

La vremea respectivă, postul de televiziune era controlat de către primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Respectivul a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net