Viorica Dăncilă renunță la funcția de premier? Ce e mai tentant pentru șefa PSD

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă ar putea renunța la funcția de premier pentru un mandat de comisar europeanfoto: EPA
Viorica Dăncilă ar putea renunța la funcția de premier pentru un mandat de comisar europeanfoto: EPA

Mandatul Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului s-ar putea încheia mai devreme decât sperau social-democrații. Surse din PSD au declarat pentru Digi 24 că premierul Viorica Dăncilă ia în calcul să plece la Bruxelles pentru o funcţie de comisar european din partea României.

Liderii europeni negociază zilele acestea la Bruxelles pentru cele mai importante funcţii, iar una dintre variantele spune că România ar putea primi portofoliul Politicii de vecinătate şi extindere, conform Digi 24. Indiferent însă de comisariatul alocat României, acesta va fi ocupat de o persoană care va fi propusă de Guvernul PSD, iar la vârful PSD se vorbește insistent despre faptul că însăși Viorica Dăncilă ar vrea să plece la Bruxelles.

Oficial, în cadrul Congresului de săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a respins această variantă și a transmis că nu îşi doreşte să renunţe la mandatul de premier şi că ia în calcul două nume pentru funcţia de comisar: Rovana Plumb şi Dan Nica.

Rovanei Plumb însă i s-ar fi transmis pe căi neoficiale că nu va fi în cărți, ea fiind percepută ca un component al echipei lui Dragnea, iar în cazul lui Dan Nica există problema implicării sale în dosarul Microsoft. Oricum, cel care va fi președinte al Comisiei Europene va primi propunerea din partea României și va decide dacă o acceptă sau nu după ce va fi studiat dosarul candidatului.

Citește și:

Viorica Dăncilă, terorizată de Liviu Dragnea? ”Este o femeie deșteaptă și cinstită”

Viorica Dăncilă a vorbit despre soţul ei. Nu a fost dragoste la prima vedere

Klaus Iohannis nu mai vrea premier de la PSD 

Conform calendarului negocierilor, noua echipa de la nivelul Comisiei Europene ar urma să se formeze în toamnă, când România intră în febra campaniei pentru alegerile prezidenţiale, iar plecarea premierului pentru o poziţie de comisar ar duce la nominalizarea unui nou prim-ministru. Recent, preşedintele Klaus Iohannis declara că în cazul în care se va ajunge în situaţia în care să desemneze o nouă persoană pentru funcţia de prim-ministru nu va mai încredinţa mandatul coaliţiei PSD-ALDE.

Dacă Viorica Dăncilă pleacă din fruntea Guvernului, preşedintele poate să nominalizeze un premier tehnocrat care să încerce să adune o nouă majoritate parlamentară sau îi încredinţează mandatul lui Ludovic Orban, propunerea de premier a Partidului National Liberal. Acesta trebuie să adune suficiente voturi atât din opoziţie, cât şi din tabăra puterii astfel încât să fie învestit un nou executiv.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net