Vipere de stepă pe plajele sălbatice de pe teritoriul Rezervaţiei Deltei Dunării. Turiştii, sfătuiţi să respecte traseele

Ultima actualizare:

    Vipera de stepă este un şarpe veninos de mărime mijlocie. Foto: adevarul.ro
Vipera de stepă este un şarpe veninos de mărime mijlocie. Foto: adevarul.ro

În zona Perişor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au apărut viperele de stepă. Inspectorii ARBDD recomandă respectarea traseelor turistice aprobate pentru ca turiştii să nu fie expuşi la muşcăturile şerpilor veninoşi.

“Având în vedere semnalarea de către inspectorii cu drept de control şi monitorizare a frecventelor întâlniri a viperei de stepă în zona Perişor, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării atenţionează asupra respectării traseelor turistice aprobate. Nerespectarea acestora şi accesul în zonele frecventate de această specie de şerpi veninoşi, foarte activă în această perioadă, expune vizitatorii la pericolul muşcăturilor”, au transmis specialiştii.   

Aceştia apreciază, în urma monitorizărilor, că cea mai abundentă populaţie de viperă de stepă , specie vulnerabilă, se află în zona Perişor-Periteaşca din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), notează adevarul.ro.

Vipera de stepă este un şarpe veninos de mărime mijlocie. Exemplarele adulte au o lungime de 40–50 cm, iar femelele sunt mai mari decât masculii.   

Vipera este colorată în tonuri gri-cenuşii, cu un mijloc mai deschis la spate şi cu o bandă de zig-zag neagră sau maro închis de-a lungul crestei.

În weekend s-a înregistrat afluenţă de turişti pe plajele sălbatice din sudul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar plajele Vadu, Corbu şi Midia au fost din nou pline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net