Viscol puternic în weekend! Cod portocaliu în București și 11 județe

Ultima actualizare:

    Meteorologii au anunțat ninsori și vânt puternic pentru acest weekendFoto: Arhiva Click!
Meteorologii au anunțat ninsori și vânt puternic pentru acest weekendFoto: Arhiva Click!

În acest weekend, iarna își intră în drepturi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de viscol în 11 județe din țară și în București, începând de sâmbătă (16 ianuarie), ora 20.00. Codul este valabil până duminică (17 ianuarie) la aceeași oră.

Meteorologii au anunțat cod portocaliu de viscol. Astfel, în județele Ilfov (inclusiv Municipiul București), Buzău, Prahova, Ialomița, Giurgiu, Călărași, Brăila, Călărași,  Vrancea și Galați, viscolul va fi temporar puternic, viteza vântului la rafală depășind 70-80 km/h. Zăpada va fi troienită și vizibilitatea va fi redusă sub 50 m. În județele Constanța și Tulcea, viscolul va avea o intensitate maximă, începând din primele ore ale dimineții de duminică, 17 ianuarie.

Meteorologii atrag atenția că în celelalte regiuni ale țării ninsorile vor fi temporare, iar viteza vântului la rafală va fi de 35-45 km/h.

Harta zonelor vizate de codul portocaliu
Harta zonelor vizate de codul portocaliu

Începând din seara de sâmbătă, 17 ianuarie, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunării și va cuprinde treptat regiunile sudice și sud estice, precum și zona Carpaților de Curbură. Se va depune un strat de zăpadă consistent în aceste regiuni, iar vântul va avea intensificări cu vitize de 55-65 km/h.

Pentru judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj și Mehedinţi intră în vigoare codul galben.

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg