Vitaminizează-te cu sucuri din fructe
Sucul de fructe proaspăt stoarse trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a beneficia de toate avantajele pe care le oferă:
Fructele şi legumele trebuie să fie procesate în starea lor naturală. Când alegi un fruct sau o legumă pentru suc, selectează-le întotdeauna pe cele proaspete, coapte, intruct cele necoapte, răscoapte sau lovite nu sunt sănătoase şi nu vor avea un gust bun.
Seminţele mici ale fructelor pot fi procesate (de ex. seminţele perelor sau pepenelui verde, însă îndepărtează seminţele merelor şi ale papayei). Seminţele strugurilor şi ale citricelor trebuie de asemenea îndepărtate, întrucât dau un gust amar sucului.
Pasul următor este spălarea temeinică şi decojirea fructului. Coaja portocalelor, ananasului, papayei, kiwi-ului trebuie îndepărtată în totalitate.
Tăie fructul sau legumă în bucăţele potrivite, pe măsură gurii de alimentare a storcatorului.
Bea întotdeauna sucul proaspăt stors sau la maxim câteva ore de la stoarcere, dar numai dacă a fost ţinut în frigider (niciodată nu se consumă suc rămas din ziua precedentă!).