Vlad Mărculescu, balerinul dat afară de Beatrice Rancea, a revenit la Opera Națională Iași. Acum va primi și salariile pe perioada în care nu a avut serviciu

Ultima actualizare:

    Vlad Mărculescu a câștigat în instanță dreptul de a reveni la serviciuFOTO: captura ZDI
Vlad Mărculescu a câștigat în instanță dreptul de a reveni la serviciuFOTO: captura ZDI

Vlad Mărculescu, balerinul Operei Naționale Iași, dat afară de fostul manager Beatrice Rancea, în toamna anului trecut, s-a reîntors la muncă. El a contestat decizia în instanță, iar magistrații i-au dat dreptate. Între timp, Rancea a fost și ea demisă de la conducerea Operei, după ce procurorii au descoperit că este implicată într-un dosar de delapidare.

Când a venit la conducerea instituției culturale Daniel Șandru, Mărculescu a încercat să revină la locul de muncă. Mai întâi l-a rugat să foloseasca sala de balet pentru a se antrena, în afara orelor de program, apoi a jucat benevol în spectacole, scrie Ziarul de Iași.

A revenit la Operă și instituția trebuie să-i plătească salariile

Pe 25 mai, actualul manager al instituției a dat o decizie perin care balerinul a fost reangajat la Opera Națională din Iași.

„Eu am discutat de foarte multe ori cu domnul Mărculescu. Am căzut de acord cu domnia sa, într-o primă fază, să poată utiliza sala de balet pentru antrenament în afara orelor de program.

Ulterior a făcut solicitări pentru a juca benevol în spectacole, şi m-am bucurat de revenirea domniei sale pe scenă chiar înainte de a se produce reintegrarea într-o manieră formală. Iar după consultări cu ministerul, am eliberat această decizie, astăzi, nr. 81/25 mai, prin care, având în vedere adresa parvenită din partea domnului Mărculescu, o adresă prin care solicita reintegrarea pe post în virtutea deciziei Tribunalului Iaşi şi respectând dispozitivul hotărârii civile nr. 591 din 24 martie 2021, am decis ca începând cu data de mâine, 26 mai, să fie reintegrat”, a menţionat managerul Operei, Daniel Şandru.

De asemenea, Vlad Mărculescu a câştigat în instanţă şi plata drepturilor salariale de la plecarea sa în 2020.

„Un alt articol al deciziei vizează plata către domnul Vlad Mărculescu a unei despăgubiri, aşa cum a fost prevăzută de instanţă, egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul pe perioada concedierii, 16 septembrie 2020 şi până în prezent.

Cred că în felul acesta, ducând la executare hotărârea pronunţată de către instanţă, eu nu pot decât să mă bucur ca manager că unul dintre soliştii importanţi ai compartimentului balet poate reveni pe scenă”, a conchis Daniel Şandru, subliniind că reprezentanţii Operei fac demersuri în acest moment pentru ca toate drepturile salariale de care ar fi beneficiat Vlad Mărculescu în perioada concedierii să ajungă cât mai repede la artist.

Vlad Mărculescu a fost concediat, în septembrie 2020 în urma unor opinii cu privire la Opera Naţională Română Iaşi şi cu privire la Beatrice Rancea, conducerea instituţiei considerând că aceste opinii aduc prejudicii de imagine.

Beatrice Rancea, demisă de la conducerea Operei Naționale Iași

În data de 3 martie 2021, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a anunțat că a demis-o pe Beatrice Rancea din funcția de manager la Opera Nationala Română din Iași, după punerea ei sub control judiciar într-o anchetă ce viza un dosar de delapidare și fals cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Citește și:17 maidanezi fac legea în vila de lux a lui Beatrice Rancea

Beatrice Rancea, demisă din funcţia de director al Operei Naţionale Iaşi

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net