Vlad Pascu, mărturii șocante despre tranzacțiile cu droguri. „Doctorul” de la Floreasca, „o persoană foarte precaută”

Ultima actualizare:

Vlad Pascu, tânărul drogat care a ucis cu mașina două persoane în stațiunea 2 Mai în august 2023, a dat declarații la Tribunalul București în calitate de martor în procesul lui Tudor Duma, zis „Maru”, prietenul și dealerul lui. Pascu și-a făcut apariția tuns, îmbrăcat în jeanși, cămașă albă și sacou negru. El a răspuns la toate întrebările judecătorului și a mărturisit cum și de la cine procura droguri. Un dealer ar fi fost „doctor la Floreasca”.

Declarațiile lui Vlad Pascu despre prietenul lui, Tudor Duma

image

În fața instanței, Vlad Pascu a povestit că se cunoaște cu Tudor Duma din Generală, s-au împrietenit pentru că amândoi erau consumatori și au menținut relația și pe timpul liceului. El a dat detalii despre o zi din aprilie 2023 când a venit acasă cu mai mulți prieteni și s-au drogat.

Judecător: În legătură cu acea seara de aprilie cu ne puteți spune?

V.P. În jurul prânzului eram în zona Obor, acolo unde locuiește R. I. mersesem sa cumpăr niște aur. Eram cu Duma Tudor, Rebecca și încă doi prieteni pe care nu îi cunoșteam. Am apreciat ca acolo unde locuia R. I. erau condiții insalubre. Am plecat la mine acasă în 2 mașini Uber. Când a ajuns la mine acasă Duma Tudor avea un plic cu 10 grame de metamfetamină, pe care se lauda că a sustras-o de la o persoană. Pentru o asemenea cantitate trebuia să plătească 1.500 de lei. Duma Tudor a pus la dispoziție cantitate de matemfetamina pentru prizat. Din ea am prizat eu, Rebecca L., R. I., și Duma Tudor.

Peste o oră a venit la mine acasă un dealer cu 40 pastile de oxicodonă. Precizez că această tranzacție era programată de dinainte, fără legătură cu venirea acelor persoane la mine. Parte dintre pastile le-am pus la dispoziția grupului, pastile care s-au consumat cu metamfetamină. În jurul orei 12.00 noaptea RI cu prietenii lui au plecat. Am rămas eu cu Rebecca L. și cu Duma Tudor. Duma Tudor a plecat în jurul orei 03.00-04.00 dimineața. Rebecca L a plecat, în cele din urmă, a doua zi dimineața, fiind luată de mama ei, noi apreciind că este mai bine să stea mai mult, să își revină din efectul substanțelor psihoactive.

Vlad Pascu a cumpărat droguri de la „un doctor de la Floreasca”

Judecător: L-ați văzut pe Lopată vânzându-i droguri lui Duma?

V.P. Duma Tudor și Lopată lucrau împreună în această privința de mai mulți ani. Lopată trebuia să găsească o sursă de finanțare pentru a-și susține propria dependență. Ultima data când am văzut o tranzacție între cei doi a fost în garajul imobilului în care locuia Duma Tudor. Eu m-am dus acolo pentru că trebuia să ne întâlnim cu un dealer numit „Americanu” pentru niște oxicodonă, iar apoi a venit o fată pe bicicletă care i-a prezentat lui Duma câteva sortimente de cannabis.

Duma a luat o anumită cantitate, plătind la același moment, dar nu știu nici cantitatea, nici suma.

Judecător: Nu v-am întrebat până acum… Cine este „Doctorul”?

V.P. Oxicodona mi-a fost adusa de un dealer poreclit „Doctorul”, o persoană care lucrează în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Am cumpărat Xanax de la el, acum 4 ani. Avea halat medical și mască COVID pe față. Aveam trei locuri de întâlnire: la Hotel Ring, lânga Spitalul Floreasca și dacă cumpărai o cantitate mare venea acasă la tine. „Doctorul” este o persoană foarte precaută. Când a venit cu cele 40 de pastile de oxicodona nu a acceptat să între în casa, ci a trebuit să ies eu în stradă, a mai declarat Vlad Pascu potrivit Evz. 

Vlad Pascu a stat singur în boxa înconjurată de șapte agenți de penitenciar. Duma Tudor s-a aflat în sală în timpul declarațiilor lui Pascu, tocmai pentru a evita discuții în contradictoriu sau chiar o altercație între cei doi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net