Vlad Voiculescu, despre raportarea gre╚Öit─â a mor╚Ťilor Covid. De unde vine diferen╚Ťa "de ordinul miilor"

17 aprilie 2021
vlad voiculescu jpeg
Vlad VoiculescuFoto: Arhiva Click!

Vlad Voiculescu a afirmat, vineri sear─â, la Digi24 c─â nu are dovezi care s─â ateste raportarea eronat─â a mor╚Ťilor de Covid-19, ├«ns─â diferen╚Ťa ├«ntre datele raportate poate fi ÔÇ×de ordinul miilor". El spune c─â sunt discrepan╚Ťe ├«ntre cele dou─â platforme prin intermediul c─ârora se raporteaz─â decesele Covid.

Fostul ministru al S─ân─ât─â╚Ťii Vlad Voiculescu sus╚Ťine c─â posibila diferen╚Ťa de ÔÇŁmii de mor╚ŤiÔÇŁ pe care a invocat-o vine de la diferen╚Ťa sesizat─â pe cele dou─â platforme pe care se raporteaz─â decesele de Covid-19. Pe o plaform─â raporteaz─â spitalele de Covid (alerte.ms.ro), iar pe o alta platform─â raporteaz─â toate entit─â╚Ťile implicate (corona-forms), iar, potrivit lui, pe prima platform─â cifrele sunt mult mai mari. ÔÇŁNu este nicio conspira┼úie, este o raportare f─âcut─â corect la nivelul spitalului ┼či care nu a fost raportat─â corect mai susÔÇŁ, l─âmure╚Öte fostul ministru. Cele dou─â platforme sunt ├«n coordonarea Ministerului de Interne, respectiv a INSP ╚Öi Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii.

Vlad Voiculescu spune c─â nu are dovezi legate de diferen┼úe ├«ntre decesele raportate ┼či cele reale

"Nu este vorba despre mor┼úi ascun┼či, cine a rostit cuv├óntul ─âsta?ÔÇŁ, a afirmat Voiculescu la Digi24. "Din ce cred c─â s-a ├«nt├ómplat, ╚Öi am indicii serioase, exist─â o subraportare. Nu schimb─â realitatea, dar schimb─â percep╚Ťia. Am luat un spital, ne-am uitat la cifra deceselor ╚Öi ne-am uitat cum e raportat─â ├«n fiecare platform─â. ├Än ambele exist─â o subraportare, iar diferen╚Ťa dintre cele dou─â platforme e semnificativ─â. Avem o platform─â ├«n care raporteaz─â spitalele, ╚Öi cealalt─â ├«n care raporteaz─â mai multe institu╚Ťii. Raportatea numai din spitale e cu mii de cazuri mai mare dec├ót cea din mai multe institu╚ŤiiÔÇŁ, a mai spus Vlad Voiculescu.

ÔÇ×Datele nu sunt certe. Ce este cert e c─â exist─â o diferen╚Ť─â ╚Öi c─â diferen╚Ťa e semnificativ─â ╚Öi c─â e de ordinul miilor, nu poate fi exclus c─â e de ordinul miilorÔÇŁ, a mai spus acesta. ÔÇ×Dac─â unele spitale nu raporteaz─â pentru o perioad─â mai lung─â ╚Öi spitale grele ├«n tratarea COVID, atunci trebuie s─â ne ├«ntreb─âm ce a func╚Ťionat gre╚Öit ├«n raportare. Nu am nicio ├«ndoial─â c─â o diferen╚Ť─â exist─âÔÇŁ, a mai declarat Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Exist─â indicii c─â sunt raportate ÔÇŁmai pu╚Ťine deceseÔÇŁ

├Än conferin╚Ťa de pres─â de vineri, pe care a sus╚Ťinut-o dup─â revocare, Vlad Voiculescu a sugerat c─â num─ârul mor╚Ťilor de Covid-19 nu este raportat corect de c─âtre autorit─â╚Ťi. ÔÇ×Am ├«nceput o investiga╚Ťie care arat─â diferen╚Ťe fundamentale ├«ntre ceea ce se raporteaz─â ╚Öi datele realeÔÇŁ, a declarat Voiculescu ├«n prima declara╚Ťie public─â dup─â demitere. ÔÇ×O s─â ├«l rog pe dl ministru interimar, care ocup─â func╚Ťia de prim-ministru, s─â revad─â metodologia f─âcut─â ├«n guvernarea partidului domniei sale cu privire la raportarea deceselor din spitale COVID. Nu a╚Ö vrea s─â arunc cu numere, pentru c─â nu am reu╚Öit s─â document─âm. Investiga╚Ťia pe care am ├«nceput-o arat─â diferen╚Ťe fundamentale ├«ntre ceea ce se raporteaz─â ╚Öi datele realeÔÇŁ, a declarat Vlad Voiculescu.

├Äntrebat ce a vrut s─â zic─â mai exact, Voiculescu a r─âspuns: ÔÇ×Exist─â indicii c─â sunt diferen╚Ťe ├«ntre decesele raportate, mai pu╚Ťine decese. Vorbim despre o statistic─â ╚Öi o metodologie care trebuie schimbat─âÔÇŁ, a mai spus Voiculescu.

Citește și:

Vlad Voiculescu, despre ordinul privind carantinarea: Nu a existat niciodată o intenţie de a face ceva pe la spate

Vlad Voiculescu s-ar ├«ntoarce la Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii: "Nimeni n-a argumentat care sunt motivele pentru care eu a trebuit s─â plecÔÇŁ

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
image png
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg