Vor să majoreze alocațiile copiilor la 300 de lei, de la 1 ianuarie 2019

Ultima actualizare:

    Se anunțase că în septembrie copiii vor primi alocații cu 20% mai mari. Acum este posibilă o dublare a lor
Se anunțase că în septembrie copiii vor primi alocații cu 20% mai mari. Acum este posibilă o dublare a lor

Veste bună pentru copii și părinți! Alocaţiile de stat ar putea fi majorate cu până la 80%. Propunerea legislativă a fost depusă de doi deputaţi PNL.

300 de lei! Atât ar putea primi lunar de la anul copiii de până în 2 ani. Pentru cei care depășesc vârsta suma s-a propus să fie de 150 de lei.

”Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR, după cum urmează: a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1alin. (3), începând cu 1 ianuarie 2019”, potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Acesta a fost depus de deputaţii PNL Robert Sighiartău şi Dumitru Mihăilescul.

Alocația este acum între 84 și 200 de lei

Valoarea indicatorului social de referinţă este, în prezent, de 500 de lei, iar în forma actuală a legii, valoarea alocaţiei este de 0,4 ISR pentru cei de până la 2 ani, adică 200 de lei pe lună, şi de 0,168 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, adică 84 de lei pe lună.

„Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei. România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa cuantumului alocaţiei pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesităţile unui copil”, precizează deputatul PNL Robert Sighiartău, într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor, dar Senatul este cameră decizională în cazul acestei propuneri legislative.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net