Vor s─â schimbe iar regulile pentru permisul auto

31 martie 2017
simeon stalpnicul png
Elevii ╚Öcolilor de ╚Öoferi ar putea primi ├«ntreb─âri la examen ╚Öi din no╚Ťiuni de prim jutor

Curs de prim ajutor! Asta cere medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PSD, pentru persoanele care vor să dea examen pentru permisul auto. Acesta va depune un proiect de lege în acest sens.

Cursul ar trebui s─â se fac─â la ╚Öcolile de ╚Öoferi ╚Öi s─â fie subiect de testare pentru cei care vor s─â ob╚Ťin─â carnetul de ╚Öofer. Ini╚Ťiativa ├«i apar╚Ťine lui Tudor Ciuhodaru, care sus╚Ťine c─â astfel s-ar asigura un ajutor medical ├«n primele minute sau chiar secunde dup─â un accident rutier.

ÔÇŁSunt ├«n etapa de str├óngere de semn─âturi, este un proiect pe care-l consider util ╚Öi cred c─â va avea sus╚Ťinere. E un proiect f─âr─â culoare politic─â. C├ónd vorbim despre via╚Ťa oamenilor, despre ce se ├«nt├ómpl─â ├«n trafic, nu vorbim despre culori politice. Este exact pe sistemul de paramedic. Cursurile, programa, modul de organizare ╚Öi desf─â╚Öurare ╚Öi toat─â procedura de absolvire vor fi f─âcute prin ordin comun al Ministerului S─ân─ât─â╚Ťii ╚Öi al Ministerului de InterneÔÇŁ, a spus deputatul, citat de Ziarului de Ia┼či.

Acesta mai precizat c─â sunt ╚Ť─âri europene care au introdus acest lucru la ╚Öcolile de ╚Öoferi.

ÔÇŁExist─â la ora actual─â ni╚Öte no╚Ťiuni foarte vagi despre prim ajutor, trus─â ╚Öi alte chestii, ├«nainte de examenul pentru permis. E un lucru care poate s─â fac─â diferen╚Ťa dintre via╚Ť─â ╚Öi moarte, mai ales c─â 80% dintre accidentele cu victime au loc ├«n afara localit─â╚Ťilor, unde timpii de interven╚Ťie sunt cum sunt, unde nu este nimeni care s─â intervin─â, unde ar trebui s─â ╚Ötie fiecare ce s─â fac─âÔÇŁ, a conchis Ciuhodaru.

27.000 de accidente, în 2016

Statistica neagr─â arat─â c─â anul trecut s-au produs 27.000 de accidente rutiere cu mor╚Ťi sau r─âni╚Ťi, cu aproximativ 3.000 mai multe dec├ót ├«n 2015.

Totodat─â, aproximativ 2.000 de oameni au murit. Una dintre principalele cauze ale num─ârului ridicat de accidente grave este structura precar─â a re╚Ťelei de drumuri publice.  

fuego iubita2 png
razvan si irina fodor
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
Irinel Columbeanu Monica Gabor si fiica lor Irina
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
INCIDENT ROMANA METROU 008 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
vaccin covid jpg
vladimir putin picior png
Bayraktar TB2 Runway jpg
variola maimutei 2 jpg
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg