Vor să schimbe Loteria bonurilor fiscale. Vor fi trei extrageri

Ultima actualizare:

    Ministerul Finanţelor vrea să modifice modul de acordare a premiilor la Loteria bonurilor fiscaleFOTO: Click!
Ministerul Finanţelor vrea să modifice modul de acordare a premiilor la Loteria bonurilor fiscaleFOTO: Click!

Românii s-au plâns că la cele mai multe extrageri de la Loteria bonurilor fiscale valoarea câștigătoare este prea mare, iar cei care fac cumpărături sub 100 de lei, nu prea mai au șanse de câștig. Premiul unui bon câștigător este acum de 10.000 de lei și pot fi cel mult 100. Vor fi trei extrageri.

Românii au primit cu bucurie înființarea Loteriei binurilor fiscale. Primul câștigător a fost un român care a avut un bon de 6 lei și a primit un premiu de 10.000 de lei.

Se va schimba Loteria bonurilor fiscale

După un început bun, românii au început să ceară bon fiscal pentru orice cumpărătură. Însă, la următoarele extrageri, câștigătoare au fost bonuri cu sume mari, de peste 100 de lei. De pildă, pe 22 iulie 2018, au câștigat câte 10.000 de lei cei care au avut bonuri în valoare de 977 de lei.

Cum se va schimba Loteria bonurilor fiscale

Acum, se fac două extrageri: una pentru a stabili suma, alta pentru a stabili ziua în care a fost eliberat bonul fiscal.

Ministerul Finanţelor vrea să modifice modul de acordare a premiilor la Loteria bonurilor fiscale și să introducă trei extrageri: una pentru sume mai mici de 100 de lei, alta pentru bonurile mai mari de 100 de lei și încă una pentru dată.

Într-un proiect publicat de Ministerul de Finanțe, se propune modificarea actualului sistem de extragere, astfel încât premiile de 10.000 de lei să ajungă și la cei care fac cumpărături de mai puțin de 99 lei. Astfel, acordarea a maximum 80 de premii pentru intervalul valoric 1-99 lei şi a cel mult 20 de premii pentru intervalul valoric 100-999 lei.

Extragerea aleatorie de numere, se va face astfel:

a) câte un număr din intervalele valorice 1-99 lei inclusiv, respectiv 100-999 lei inclusiv. Fiecare număr extras reprezintă valoarea totală a bonului fiscal, fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată şi rezultă în urma extragerii succesive a două, respectiv trei serii de cifre, după caz, cuprinse între 0 şi 9;

b) un număr reprezentând ziua emiterii bonului fiscal; c) un număr reprezentând luna emiterii bonului fiscal, în cazul extragerilor ocazionale.

Citește și

Teodorovici recunoaşte că n-au fost plătite mereu premiile de la Loteria bonurilor fiscale

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net