Vor să schimbe modalitatea de a face ITP la mașină


    Maşinile second-hand treceau ITP-ul şi erau revândute cu ajutprul unui poliţist
Maşinile second-hand treceau ITP-ul şi erau revândute cu ajutprul unui poliţist

Inspecția tehnică periodică este un subiect care se dezbate în Parlament. Senatorul Șerban Nicoale a propus un proiect de lege prin care ITP-ul la mașină să se facă și în străinătate.

Potrivit proiectului legislativ, românii stabiliți în altă țară, dar care au mașinile înmatriculate în România, pot efectua ITP-ul în străinătate, fără a fi nevoiți să se întoarcă în țară.

Totul este prevăzut în Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.81/2000 privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România.

Țările în care se va putea face ITP-ul

ITP-ul va putea fi făcut în Republica Moldova, Elveția, Norvegia, Islanda, Liechtenstein și în statele membre ale Uniunii Europene. Dar nu se va putea efcetua la orice service auto, ci doar la cel care va fi autorizat în țara noastră.

”Activitatea de inspecție tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România se face numai prin persoane autorizate în România”, spune legea.

Asta înseamnă că inspectorii tehnici sunt obligați să se autorizeze la Registrul Auto Român. De asemenea, stațiile ITP vor funcționa după regulile de aici,  dar și în acord cu legislația statului pentru care vor fi autorizate de către RAR.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie aprobat de Parlament, promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
FotoJet jpg
antonia sexy jpg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
cub iuliana marciuc png
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg