Vor să umble la voucherele de vacanță ale salariaților

Ultima actualizare:

    Angajații din privat primesc aceste tichete, iar din vară urmează și bugetarii
Angajații din privat primesc aceste tichete, iar din vară urmează și bugetarii

Ordonanţa privind voucherele de vacanţă va fi modificată. Anunţuul oficial a fost făcut aseară de către Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului.

”Trebuie realizată o modificare legislativă la ordonanţa care vizează voucherele de vacanţă. Sunt două probleme: limitarea comisionului la 1% pentru cei care emit pe piaţă aceste tichete, dar şi a celor de la agenţiile de turism, care au o marjă undeva până la 20%, în general fiindcă la unele servicii le dau mai ieftin, la altele mai scump. Am avut întâlniri, inclusiv cu două entităţi private, reprezentative la nivel naţional şi le-am cerut să vină concret cu nişte idei vis a vis de modificarea legislativă fiindcă oricum suntem obligaţi să o facem. Pentru că trebuie să introducem aceste vouchere de vacanţă în sistemul public din data de 1 iulie 2017”, a declarat  Mircea-Titus Dobre, Ministrul Turismului.

În prezent, aceste tichete cu care salariații își pot cumpăra sejururi doar în România sunt primite doar de către privații ai căror patroni doresc să le dea. Aceștia primesc deduceri fiscale din partea statului.

Agenţiile de turism s-au plâns că le este plafonat comisionul la 10% atunci când vând pe bază de voucher un pachet de servicii la un hotel din țară şi că acelaşi pachet îl pot comercializa cu un comision mai mare dacă au contract direct cu hotelul respectiv şi au depus garanţii pentru contractarea unui număr mai mare de camere. Adică au preţuri diferite pentru acelaşi hotel, în funcţie de modul în care turistul îşi achită sejurul, conform Mediafax.

De asemenea, şi companiile care emit voucherele nu sunt mulţumite de comisionul de 1%.

Bugetarii primesc din iulie un tichet de 1.450 de lei

Valoarea voucherele de vacanţă pentru bugetari va fi 1.450 de lei şi vor fi acordate de la 1 iulie. În cazul companiilor private valoarea voucherelor rămâne la şase salarii minime pe economie. ”La ora actuală în lege sunt prevăzute şase vouchere de vacanţă, în valoarea salariului minim pe economie. Adică şase înmulţit cu 1.450 de lei. Vom modifica acestă ordonanţă şi vom introduce un singur voucher, deoarece doar atât poate să suporte statul român. Vom modifica acestă valoare şi vom discuta cu Ministerul de Finanţe să vedem care este procedura, dacă vom merge pe o variantă online sau pe o variantă standard, tipizată fiindcă există cinci companii care sunt acreditate să emită aceste vouchere de vacanţă”, a precizat ministrul Turismului, cu ocazia deschiderii Târgului de Turism.

Se folosesc doar în stațiunile din țară

Acesta a precizat că vocherele vor putea fi folosite în România timp de un an de zile calendaristic, atât pentru cazare, cât şi pentru masă.

Sejururile în România cumpărate anul trecut cu vouchere de vacanţă au totalizat aproximativ 10 milioane de euro, o sumă de aproape patru ori mai mare faţă de 2015 şi de şase ori mai mare faţă de 2014, a declarat Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Pentru acest an, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează o creştere de 38 de ori a sumei, dacă vor fi acordate voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

Peste un milion de vochere, date în 2016

Anul trecut au fost acordate 1,1 milioane de vouchere de vacanţă, un număr de 3,5 ori mai mare faţă de 2015 şi de 5,5 ori mai multe decât în urmă cu doi ani, când au fost date angajaţilor 207.000 vouchere de vacanţă.

Suma de 10 milioane de euro aferentă vacanţelor cumpărate cu vouchere de vacanţă în 2016 a contribuit semnificativ la creşterea turismului intern, ANAT anunţând la finalul sezonului estival un plus de vânzări de 15% prin agenţiile de turism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de tip fast food jpg
cutremur in romania jpg
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net