Voucherele de vacanță revin pe suport magnetic

Ultima actualizare:

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat că bugetarii ar putea beneficia de vouchere de vacanță și în următorii cinci ani. Ministrul a spus că speră să fie adoptată OUG (Ordonanță de Urgență n.r) în acest sens.

bugetarii ar putea beneficia de vouchere de vacanță și în următorii cinci ani Foto: Arhivă
bugetarii ar putea beneficia de vouchere de vacanță și în următorii cinci ani Foto: Arhivă

Proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanţă a fost pus pe circuitul de avizare, a susținut ministrul.

Potrivit ministrului, voucherele noi vor fi pe suport magnetic, pe card, iar valoarea lor va rămâne aceeași, 1.450 lei pentru fiecare salariat.

Revin voucherele de vacanță pentru angajații statului. Tichetele de vacanță noi vor fi pe suport magnetic, banii fiind virați pe card, după cum a explicat ministrul Antreprenoriatului și al Turismului, Daniel Cadariu.

Tichetele de vacanță vor fi pe card

Cadariu a spus, la TVR, că a prezentat OUG într-o primă lectură și are speranța ca la ședința de Guvern de vineri aceasta va fi adoptată.

Are lucruri mai noi față de trecut: faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru o perioadă 5 ani, din 2022 până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariați (…), cât și pentru agenții economici din domeniul turismului, care vor știi a de an cum să-și facă planul de afaceri”, a spus Cadariu, explicând că aceste tichete noi vor fi pe suport magnetic, pe card, mult mai simplu de folosit.

Ministrul a precizat că suma unui voucher este de 1.450 de lei, aceeași ca și până acum. Cadariu a mai spus că a prevăzut ca tichetele emise în anii 2019 – 2020 să poată fi folosite pe toată durata anului viitor.

A venit o propunere și din partea domeniului turistic, dar și din partea Ministrul Muncii de a limita până la jumătatea anului viitor valabilitatea acestor vouchere de vacanță”, a mai spus Cadariu.

Bugetarii vor primi tichete de vacanță până în 2026

Tichetele de vacanță care urmează să fie folosite în concedii sau în zilele libere din 2022 de către bugetari se vor acorda din nou de anul viitor. Acestea urmează să fie emise doar pe suport electronic, potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență lansat în dezbatere publică joi de Ministerul Turismului. Potrivit experților, această inițiativă ajută turismul românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net