Vrea să străbată Dunărea, de la izvoare la vărsare

simeon stalpnicul png
Avram Iancu este un foarte bun înotător

La 30 august 2016 a intrat în istorie drept primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, dintre Franţa şi Marea Britanie. În vara acestui an, Avram Iancu vrea să întindă şi mai mult coarda şi să se lase purtat de valurile Dunării, de la ivzoarele din Munţii Pădurea Neagră la revărsarea în Marea Neagră.

Un învingător îşi propune mereu ţeluri măreţe. Avram Iancu (40 de ani), bibliotecarul din Petroşani care a înotat 18 ore fără oprire de la Shakespeare Hill Beach (sudul Angliei) până la Cap Gris Nez (nordul Franţei) vrea să cucerească Dunărea. E decis ca la 20 iunie 2017 să intre în fluviu, la Donauschingen (Germania), şi să parcurgă cei 2.860 km ai săi, până în portul Sulina, în 60 de zile. Aventura sa a fost inspirată de o carte a lui Jules Verne, „Pilotul de pe Dunăre”. La fel ca personajul cărţii, care îşi propusese să navigheze câte 50 km pe zi la bordul unei ambarcaţiuni cu fundul plat, Iancu vrea să înoate 50 km în fiecare zi, fără costum de neopren sau alte echipamente de înot.

simeon stalpnicul png
În 2016, a traversat înot Canalul Mânecii

Prin demersul său, Avram Iancu vrea să ne facă să redescoperim frumuseţile Dunării şi să fim mândri de ele. „Nimic măreţ nu e uşor”, spune Avram, care mărturiseşte că n-a fost niciodată în Delta Dunării. „Vreau să ajung acolo înot şi, la capătul efortului, să o evidenţiez la nivel mondial”, declară înotătorul despre performanţa care n-a mai fost reuşită decât de doi oameni.

cub visarion alexa png
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
cub Roxana Vasniuc png
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg
image png
Retezat  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (3) JPG
Mircea Badea jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg