Vrea să străbată Dunărea, de la izvoare la vărsare

Ultima actualizare:

    Avram Iancu este un foarte bun înotător
Avram Iancu este un foarte bun înotător

La 30 august 2016 a intrat în istorie drept primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, dintre Franţa şi Marea Britanie. În vara acestui an, Avram Iancu vrea să întindă şi mai mult coarda şi să se lase purtat de valurile Dunării, de la ivzoarele din Munţii Pădurea Neagră la revărsarea în Marea Neagră.

Un învingător îşi propune mereu ţeluri măreţe. Avram Iancu (40 de ani), bibliotecarul din Petroşani care a înotat 18 ore fără oprire de la Shakespeare Hill Beach (sudul Angliei) până la Cap Gris Nez (nordul Franţei) vrea să cucerească Dunărea. E decis ca la 20 iunie 2017 să intre în fluviu, la Donauschingen (Germania), şi să parcurgă cei 2.860 km ai săi, până în portul Sulina, în 60 de zile. Aventura sa a fost inspirată de o carte a lui Jules Verne, „Pilotul de pe Dunăre”. La fel ca personajul cărţii, care îşi propusese să navigheze câte 50 km pe zi la bordul unei ambarcaţiuni cu fundul plat, Iancu vrea să înoate 50 km în fiecare zi, fără costum de neopren sau alte echipamente de înot.


    În 2016, a traversat înot Canalul Mânecii
În 2016, a traversat înot Canalul Mânecii

Prin demersul său, Avram Iancu vrea să ne facă să redescoperim frumuseţile Dunării şi să fim mândri de ele. „Nimic măreţ nu e uşor”, spune Avram, care mărturiseşte că n-a fost niciodată în Delta Dunării. „Vreau să ajung acolo înot şi, la capătul efortului, să o evidenţiez la nivel mondial”, declară înotătorul despre performanţa care n-a mai fost reuşită decât de doi oameni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net