Vrei maşina asta? Te mai costă 2.000 € taxa de poluare!

Ultima actualizare:
info
info

Se plăteşte sau nu taxă de poluare? Întrebarea este la ordinea zilei prin târgurile de maşini, dar nu şi răspunsul. Aşa că nimeni nu se încumetă să cumpere, de frica unui nou bir auto!

Taxa de primă vânzare auto pentru maşinile înmatriculate în ţară înainte de 1 ianuarie 2007 a fost suspendată de fostul guvern doar până la începutul acestui an. Puţini proprietari de maşini ştiu, însă, că birul este obligatoriu de la 1 ianuarie. „Nu au stabilit norme de calcul, nimic. Trebuie să ia o decizie guvernul, apoi va intra în vigoare.

Acum nu există taxă", spune Nicuşor Voicescu (25 de ani). Tânărul a venit ieri cu noaptea-n cap în târgul Vitan din Capitală, ca să vândă un autoturism Toyota Corolla, vechi de 9 ani.

Preţul maşinii este de 4.000 de euro, discutabil, însă cel care o va cumpăra va avea de achitat un bir la stat de aproximativ 2.000 de euro, indiferent că acesta se va numi taxă de poluare sau timbru de mediu, cum l-a numit, mai nou, premierul Victor Ponta. „Dacă e vorba de taxă, nu o mai vând deloc. O opresc şi poluez eu mediul cu ea", spune Nicuşor.

simeon stalpnicul png

Nu doar taxele de poluare îi împing pe şoferi să renunţe la maşini. Mai este şi noul Cod Rutier! Gabi (32 de ani) se grăbeşte să vândă o maşinuţă AIXAM 400 - care nu necesită permis de conducere - înainte ca noul Cod Rutier să intre în vigoare. Motivul? Din 19 ianuarie, cel care o va cumpăra va fi obligat să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi.


    info
info

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net