Vrei o locuinţă? Uite cu ce oferte vin băncile!

Ultima actualizare:

BT, cea mai mică dobândă

Oferă o promoţie la creditul Prima Casă: cea mai mică dobândă anuală efectivă (DAE) de pe piaţă. Potrivit economica.net, la o DAE de sub 6,5% prima rată lunară la un credit de 253.000 lei (echivalentul a 57.000 euro) pe 30 de ani este de 1603 lei. Suma totală de rambursat este de peste 536.600 lei. Banca nu percepe însă marjă de dobândă la acest credit, însă cere o taxă lunară de gestiune în valoare de 0,17% din soldul creditului.

BRD -dobândă fixă timp de 7 ani

Pe lângă valoarea DAE sub 6,9%, BRD mai vine cu o ofertă care se adresează celor ce nu se califică pentru programul Prima Casă. Este vorba despre un credit cu dobândă fixă în primii 7 ani ai creditului de 7% la un avans de 15% şi de 6.6% la un avans mai mare.

Banca mai percepe şi un comision de administrare a soldului de 0,05%. DAE pentru un credit de 253.000 lei, cu avans de 15% eset de 8,3%, iar rata lunară este de 1800 lei.

Totalul de plată pentru 30 de ani este de peste 668.620 lei. În timp ce clientul are siguranţa că rata nu va creşte în primii 7 ani de viaţă a creditului, acesta nu va beneficia nici de o eventuală scădere a referinţelor de dobândă. De reţinut că pentru creditele cu dobândă fixă se achită şi un comision de rambursare anticipată, în cazul în care un client ar vrea să se refinanţeze la o dobândă mică în viitor.

Oferta similară în euro vine cu o DAE de 7% - dobânda fixă de 4,9%, la care se adaugă un comision de administrare de 0,16% -, cu siguranţă nu cea mai mică de pe piaţă. Rata lunară la un astfel de credit ajunge la 393 de euro, asta pentru că avansul este de doar 15%.

Banca Italo Romena, DAE avantajoasă

Cei care îşi permit să pună un avans de cel puţin 25% pot lua credite în euro cu o DAE de 4,88% - 5,15% de la Banca Italo Romena, intermediate de brokerul Kiwi Finance. 

Aceştia îşi prezintă oferta recent lansată ca fiind cea mai bună de pe piaţă la acest moment. Rata lunară la un credit de 57.000 de euro pe 30 de ani ar fi de aproximativ 307 euro (sau 1.363 de lei), deci cu 240 de lei mai puţin pe lună decât rata celui mai ieftin credit Prima Casă în lei.

BCR oferă două tipuri de dobânzi: fixe şi variabile

Recent, şi BCR a venit cu o ofertă nouă pentru cei care vor credite în lei pentru locuinţă şi dispun de un avans de doar 15%: dobândă fixă de 6,25 %/an pe 3 ani sau dobândă variabilă ROBOR 6 luni + 1,9 %/an (DAE de 6,8%). Pentru a beneficia de aceste dobânzi, clienţii trebuie să îşi încaseze veniturile prin intermediul BCR. La un împrumut de 253.000 de lei, rata lunară este de 1.557 de lei, aceasta fiind cea mai bună ofertă de credit la un nivel al avansului de 15%

Băncile se aşteaptă ca în perioada următoare să aibă loc o creştere a cererii de credite ipotecare şi iau în calcul să nu mai adauge restricţii suplimentare la acordarea de împrumuturi.

Gradul de îndatorare al clienţilor care au solicitat credite în cursul trimestrului II din 2013 a fost de 45%, în scădere faţă de perioada anterioară. La nivelul întregului portofoliu de credite, gradul de îndatorare se ridică la 50%, conform unui sondaj trimestrial realizat de BNR. În ceea ce priveşte avansul, contribuţia medie a clienţilor este de 15% din valoarea imobilului. Preţul locuinţelor este perceput de bancheri ca fiind în scădere şi ei consideră că tendinţa se va menţine şi în lunile următoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net