Vrei să cumperi rovinietă? Trimite mesaj la numărul 7500!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Din 13 mai, ora 09.00, şoferii care vor dori să cumpere rovinietă o vor putea face şi prin intermediul unui SMS trimis către operatorul de telefonie mobilă Vodafone, anunţă ziarul Adevărul. Uite care sunt  paşii pe care trebuie să-i urmezi!

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Vodafone va pune la dispoziţia şoferilor numărul 7500 la care poţi trimite un mesaj şi poţi intra în posesia rovinietei. La achitarea tarifului prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătiă) trebuie să respecte următoarele proceduri:

* va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A) * va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei: ex. Vrei rovinietă cat. A (autoturism) - 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 €. Trimite DA pentru confirmare.* va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul "DA" * va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă  a tarifării rovinietei).

simeon stalpnicul png

Ce faci dacă nu eşti sigur de achiziţie

În condiţiile în care nu eşti sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, ai posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Vodafone, prin SMS, textul "INFO" (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis). Pentru alte informaţii privind achitarea rovinietei prin SMS, este pus la dispoziţia clienţilor Vodafone numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal în reţeaua Vodafone), ce va putea fi apelat de luni până joi în intervalul orar 08.30-16.30 şi vineri în intervalul orar 08.30-14.00.

Numerele de telefon 7500 şi 1761 sunt unice, atât pentru clienţii Vodafone, cât şi Orange, operatori de telefonie cu care CNADNR a încheiat deja convenţii ce au ca obiect încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, prin intermediul serviciului de mesaje scurte - SMS. Pentru clienţii cu abonament Vodafone, la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare. Pentru deţinătorii de cartele preplatite - Vodafone, TVA se aplică la achiziţionarea creditului. Rovinieta se mai poate cumpăra de la OMV Petrom, Rompetrol, MOL, ACR şi de la subunităţile Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net