Vrei să te faci polițist, pompier sau jandarm? MAI anunță că pe 24 aprilie încep înscrierile

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că de astăzi încep înscrierile pentru participarea la concursurile de admitere în școlile care pregătesc polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, și pompieri. Candidaților le sunt puse la dispoziție 2.880 de locuri în șase unități de învățământ cu statut postliceal. Înscrierile vor dura până în data de 14 mai, iar cererile de înscriere se depun online.

MAI are șase școli care pregătesc agenți
La școlile MAI se pregătesc agenți în cinci specializări. Foto: mai.gov.ro

Câte locuri sunt scoase la concurs la școlile MAI

-Cea mai mare cifră de şcolarizare o are Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina unde sunt disponibile 1.340 de locuri.

-la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca sunt disponibile 300 de locuri,

-la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea sunt 240 de locuri,

-la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani sunt puse la „bătaie” 350 de locuri.

-la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni sunt 350 de locuri

-la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti candidații se vor lupta pe 300 de locuri.

Ce trebuie să știe candidații la admiterea în școlile MAI despre înscriere

„În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, cererea de înscriere se transmite în format electronic la unităţile de recrutare ale inspectoratelor judeţene de poliţie, de jandarmerie sau pentru situaţii de urgenţe, precum şi la inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră şi la structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale de la nivel central, potrivit organizării administrativ-teritoriale şi specialităţii pentru care optează candidaţii – poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educaţională.

În cazul candidaţilor care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat, aceştia se pot adresa structurilor de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit domiciliului sau reşedinţei înscris/ă în cartea de identitate. Adresele de e-mail la care se transmit cererile de înscriere se postează pe site-ul oficial al unităţilor de recrutare”, anunţă MAI într-un comunicat dat publicităţii marţi și preluat de news.ro.

Ce trebuie să știe candidații la admiterea în școlile MAI despre examen

-După ce trimite cererea-tip fiecare candidat primeşte un cod unic de identificare, fiind anunţat care este centrul zonal la care este arondat. Pentru întocmirea dosarului de recrutare, candidaţii depun toate documentele solicitate până în data de 21 mai, dată până la care are loc şi evaluarea psihologică a candidaţilor şi soluţionarea eventualelor contestaţii.

-În perioada 25-31 mai 2024, candidaţii vor avea de parcurs proba de evaluare a performanţei fizice care nu va putea fi contestată, repetată sau reexaminată.

-Proba de evaluare a cunoştinţelor va avea loc în data 15 iunie 2024, la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

„Pentru candidaţii la concursul de admitere în unităţile de învăţământ postliceal, proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă, care va cuprinde,

subiecte de limba română – în proporţie de 40%,

subiecte de limbă străină – în proporţie de 15%,

subiecte din legislaţia specifică MAI, precum şi a instituţiilor politice ale statului – în proporţie de 20%,

subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic – în proporţie de 15%,

iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă. Pentru limba străină candidatul are posibilitatea să opteze, prin cererea-tip de înscriere, pentru una din următoarele disciplinele: limba engleză sau limba franceză”, se menţionează în comunicatul MAI.

-Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie -12 iulie 2024.

-Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate la sediul unităţilor de învăţământ şi postate pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net