Vrei să-ţi cumperi biserică? Te costă 200.000 de lei!

image
O parohie din Giurgiu este executat─â silit din pricina datoriilorFoto: David Munteanu

Mare ┼úi-e gr─âdina, Doamne! Tr─âim ├«n epoca banului, ├«n care totul este de v├ónzare. Se fac afaceri cu fier vechi, cu ┼úig─âri de contraband─â, c├órciumi, prostitu┼úie ┼či l─âca┼čuri sfinte. Pentru toate exist─â un pre┼ú corect.

Satul Comasca, din comununa giurgiuvean─â Oinacu. C─âtunul nu exist─â pe hart─â, dar toat─â zona de sud a ┼ú─ârii a auzit de el. Aici func┼úioneaz─â prima biseric─â din ┼úar─â scoas─â la v├ónzare, se m├óndresc s─âtenii. Totul a ├«nceput ├«n urm─â cu aproape opt ani, c├ónd parohia a vrut o nou─â biseric─â ortodox─â, cu hramul ÔÇ×Sfin┼úii Mari ├Ämp─âra┼úi Constantin ┼či ElenaÔÇŁ. Primarul de la acea vreme a promis ┼či el sprijin pentru ridicarea l─âca┼čului de cult. Anii au trecut, primarii s-au schimbat, iar parohia a r─âmas cu o datorie de 2 miliarde de lei vechi c─âtre firma Constructorul CMGF SRL. ├Än anul 2011, Judec─âtoria Giurgiu a admis solicitarea debitorului de executare silit─â a parohiei, biserica fiind ├«n prezent scoas─â la v├ónzare. ÔÇ×Doar Becali ne mai poate salva. S─â vin─â s─â cumpere tot. Altfel, nu ┼čtiu ce o s─â facem. Este foarte greu pentru noi, o m├ón─â de credincio┼či, s─â str├óngem suma asta. Mai d─âm c├óte 10 lei, al┼úii mai ├«nst─âri┼úi dau ┼či mai mult, dar, at├óta b─ânet, de unde s─â facem rost? E greu s─â scrii pe h├órtie 2 miliarde, dar s─â-i mai ┼či aduniÔÇŁ, ne-a povestit nea Mircea, clopotarul bisericii. Preotul din Comasca a refuzat s─â comenteze situa┼úia, iar primarul spune c─â nici nu visa s─â candideze c├ónd s-a petrecut t─âr─â┼čenia. Nici cei de la societatea Constructorul nu mai sunt de g─âsit. Executorul judec─âtoresc recunoa┼čte problema de la Comasca, ├«ns─â d─â garan┼úii c─â biserica nu va avea de suferit. ÔÇ×Noi execut─âm parohia, nu biserica. Sunt ni┼čte probleme de afaceri care nu ar trebui s─â priveasc─â pe nimeniÔÇŁ, a spus executorul judec─âtoresc Gogoa┼če Popescu Florinel.

biserica 5 jpeg
L─âca┼čul de cult este proasp─ât pictat la interior

image
Credincio┼čii pot contribui cu bani la salvarea bisericii
bani banca bancnote jpeg
FotoJet jpg
florin salam jpeg
alexandru arsinel jpeg
FotoJet (1) jpg
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
FotoJet (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg