Vremea în această săptămână. Unde vor cădea primii fulgi de zăpadă

Ultima actualizare:

    Ne așteaptă zile reci și ploioase
Ne așteaptă zile reci și ploioase

Meteorologii au emis prognoza meteo, iar vremea în această săptămână se anunță mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. Va ploua mult, temperaturile vor scădea brusc iar la munte, pe creste, se va depune chiar zapadă.

Vremea în această săptămână. Prognoza pentru perioada 20-23 septembrie

Vremea intră într-un proces accentuat de răcire, un lucru mai puțin obișnuit pentru jumătatea lui septembrie. Va ploua iar la munte vor cădea primii fulgi de zăpadă, anunță site-ul vremea.ro.

Cum va fi vremea luni

Luni vremea va fi închisă și rece mai ales în jumătatea nordică a țării, unde va ploua temporar - pe spații relativ extinse. Cantitățile de apă vor atinge 10-15 mm în sud-vestul Transilvaniei și în partea vestică a Carpaților Meridionali. Unele ploi locale se vor semnala și în restul regiunilor, însă acestea vor fi slabe din punct de vedere cantitativ. 

Vântul va sufla moderat spre tare în vestul Carpaților Meridionali, moderat în nordul Carpaților Orientali și în nordul Moldovei și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 -17 grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Crișana și nordul Banatului, 17-22 de grade în sudul banatului, 20-25 de grade în nordul Olteniei și al Munteniei și 12-17 grade în nordul Moldovei (în Bucovina vor fi cele mai scăzute valori). 

Cum va fi vremea marți

Marți vremea se va ameliora ca aspect în majoritatea regiunilor, însă procesul de răcire va continua în sud, unde temperaturile vor fi cu până la 5-7 grade mai scăzute față de ziua precedentă. Local, în sud est se vor mai semnala unele ploi slabe, în timp ce în restul teritoriului ploile își vor face apariția numai izolat.

Vântul va sufla tare în zona Carpaților de Curbură (cu rafale de până la 70-80 de km/oră), moderat în nordul și estul Moldovei și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni. 

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 17 grade Celsius în Transilvania, Maramureș, și Crișana, 15-19 grade în Banat, 19-24 de grade în Oltenia, 17-22 de grade în Muntenia și Dobrogea, 13-18 grade în Moldova.

Vremea miercuri

Miercuri, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile țării. Va ploua local și temporar în toate regiunile, cu excepția estului Transilvaniei, unde precipitațiile își vor face apariția numai în mod izolat. La munte, la altitudini mai mari de 2000 de metri precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar pe creste se va depune chiar un strat subțire de zăpadă. 

Vântul va sufla moderat în Carpații Orientali și în nordul Moldovei și slab, cel mult sab până l moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 9 și 14 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade în Moldova. 

Vremea joi

Joi, precipitații vor mai fi în estul și sudul Transilvaniei și local în zona Moldovei, însă chiar și așa vremea va rămâne considerabil mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. În sud-vestul țării cerul va deveni senin, astfel încât dimineața va aduce temperaturi apropiate de limita înghețului  pe văile din vestul Subcarpaților și a Podișului Getic, fapt nu tocmai obișnuit pentru această perioadă în sudul României.

Vântul va sufla moderat în zona Carpaților de Curbură și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni.

Maximele termice vor urca la prânz până spre 11-16 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei), 14-19 grade în Banat și Crișana, 17-22 de grade în Oltenia, 15-20 de grade în Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade Celsius în Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net