Vremea în luna octombrie. Ce arată prognoza meteo

image
Vremea în luna octombriefoto: voceatransilvaniei.ro

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru luna octombrie. Vremea în luna octombrie va fi una normală, iar temperaturile se vor încadra în jurul valorii de 9,6 grade Celsius.

În luna octombrie, în sud, sud-est și vest, temperaturile continuă să depășească media multianuală, care în această lună este de 9,6 grade Celsius. Temperaturile medii în luna octombrie vor fi cuprinse între 12 și 14 grade Celsius. În restul țării, mediile lunare vor fi cuprinse între 8 și 10 grade Celsius. Vremea în luna octombrie: în ceea ce privește precipitațiile, în sud-est temperaturile vor fi normale perioadei, iar în restul țării vor fi precipitații excedentare, potrivt ANM.

Iată cum va fi vremea în luna octombrie, pentru fiecare regiune a ţării:

În primele două zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste mediile multianuale, respectiv maxime în jurul a 21 de grade şi minime nocturne de 10...12 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16...18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14...16 grade, se vor situa sub cele climatologic normale, iar valorile minime de 6...8 grade vor caracteriza dimineţi normale. Începând cu data de 19 octombrie, încălzirea vremii va menţine, cel mai probabil până în jurul datei de 25 octombrie, regimul termic peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 19...23 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 10 grade.

Vremea în luna octombrie: Crişana

În primele două zile ale intervalului regimul termic va fi caracterizat de valori uşor peste mediile multianuale, respectiv maxime în jurul a 20 de grade şi minime nocturne de 10...11 grade. La mijlocul săptămânii, în intervalul 16...18 octombrie, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii diurne, respectiv de 14...16 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 6...8 grade vor caracteriza dimineţi normale termic. Începând cu data de 19 octombrie, se va încălzi, vor fi maxime de 18...21 de grade, şi minime anticipate în jurul a 9 grade.

Vremea în luna octombrie: Transilvania

În primele zile ale intervalului vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii octombrie, media valorilor maxime urmând a se situa între 17 şi 19 grade, iar a minimelor între 7 şi 9 grade. Din 17 octombrie temperaturile vor scădea semnificativ, astfel că valorile medii din cursul zilelor, respectiv de 12...14 grade, se vor situa sub cele specifice datei, iar valorile minime de 4...6 grade vor caracteriza dimineţi normale. Începând cu data de 19 octombrie şi posibil până spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic se va situa peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 15...19 grade, cât şi a minimelor, anticipate a se situa între 4 şi 8 grade.

Vremea în luna octombrie: Maramureş

Intervalul de prognoză debutează cu un regim termic peste cel mediu multianual, respectiv valori medii ziua de 18...20 de grade şi 8...9 grade noaptea. Vremea se va răci apoi destul de mult, astfel că între 16 şi 18 octombrie temperaturile medii în jur de 13 grade ziua şi de 4...6 grade noaptea se vor situa sub pragul obişnuit. Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi treptat, astfel că regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi în medie de 16...18 grade, cât şi a minimelor, anticipate a fi între 6 şi 8 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, însă în 15 şi 16 octombrie ploile pot fi mai însemnate cantitativ.

Vremea în luna octombrie: Dobrogea

Intervalul de prognoză debutează cu un regim termic în jurul celui mediu multianual specific, respectiv valori medii de 17...19 grade ziua şi 10...12 grade noaptea. După scăderea de temperatură anticipată pentru data de 17 octombrie, va creşte probabilitatea de a se înregistra, din nou, un regim apropiat de cel specific, atât în privinţa maximelor, ce vor fi în medie de 15...17 grade, cât şi a minimelor, anticipate a fi între 8 şi 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în intervalul 16-17 octombrie când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea în luna octombrie: Muntenia

În primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18...20 de grade şi minime nocturne de 10...11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16...17 grade, în timp ce minimele nocturne se vor încadra între 6 şi 10 grade.

Începând cu data de 19 octombrie, vremea se va încălzi uşor, apoi temperaturile vor evolua în limitele normalului climatologic. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 16 octombrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea în luna octombrie: Oltenia

În primele trei zile ale intervalului de prognoză regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime de 18...20 de grade şi minime nocturne de 10...11 grade. În intervalul 17-18 octombrie, temperaturile vor scădea, astfel că valorile medii din cursul zilelor vor fi de 16...17 grade, în timp ce minimele nocturne de 6...10 grade vor caracteriza dimineţi normale pentru această perioadă din an. Începând cu data de 19 octombrie, regimul termic se va menţine peste cel obişnuit, atât în privinţa maximelor, ce vor fi de 18...22 de grade, cât şi a minimelor, anticipate în jurul a 8...10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 15 şi 16 octombrie, dar şi în jurul datei de 22 octombrie.

Vremea în luna octombrie: La munte

În general regimul termic se va menţine apropiat de cel climatologic normal, cu valori maxime în medie de 9...14 grade şi minime între 3 şi 7 grade. Ceva mai rece va fi vremea în intervalul 16-19 octombrie, când media valorilor nocturne va fi în jurul a 0 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de 5...8 grade.

Vor fi posibile precipitaţii slabe în mare parte a intervalului, însă în jurul datei de 16 octombrie acestea vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ. În aceeaşi perioadă, pe fondul scăderii de temperatură, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere la altitudini mari.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez tort liam png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
cub botez reghecampf caciuc png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (14) jpg
tanar deces alba jpg
image
image
image
image
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg