Vremea în septembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni. Iată când vine toamna

image
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până la 13 septembrieSursa foto: Pixabay

Vremea în septembrie se anunță caldă, însă vom simți cu toții că vine toamna. Prognoza meteo pe două spătămâni anunță temperaturi mai scăzute și pe alocuri, ploi. Doar în sud-est va fi mai cald.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, valabilă până pe 13 septembrie, potrivit Adevărul.

Iată cum va fi vremea până la jumătatea lunii septembrie în priuncipalele regiuni din țară.

Banat

Vremea va fi călduroasă în prima zi din interval, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade, dar se va răci treptat în intervalul 01 – 04 septembrie, când maximele se vor situa, în medie, între 24 şi 26 de grade. Acestea vor creşte totuşi la medii de 30 de grade în data de 7 septembrie. A doua săptămână de prognoză va avea variaţii termice, mediate regional, între 24 şi 28 de grade, cu cele mai scăzute valori la jumătatea acesteia. Regimul termic nocturn va avea o scădere uşoară dar aproape continuă, cu medii ale minimelor ce vor porni de la 18 grade, vor ajunge la 14 grade în intervalul 03 – 08 septembrie şi apoi la 12 grade în 10, 11 septembrie. În prima săptămână de prognoză gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat şi se vor semnala averse cel mai probabil pe 1 septembrie şi din nou în 3, 4 septembrie, dar în a doua săptămână se va ameliora uşor şi doar trecător vor mai fi averse.

Crişana

Vremea se va răci semnificativ în primele zile de prognoză, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 32 de grade în 31 august până la 24 de grade în 2 septembrie, apoi vor reveni treptat la valori medii de 28 de grade în data de 07 septembrie. În a doua săptămână de prognoză vor fi din nou în scădere la valori mediate regional de 24...26 de grade. Minimele termice vor scădea brusc în prima parte a intervalului, astfel că vor ajunge de la medii de 18 grade la cel mult 12 grade în 3 septembrie, iar ulterior nu vor mai avea variaţii semnificative şi se vor situa, în medie, între 12 şi 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în data de 01 septembrie când vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate, iar în restul intervalului se vor semnala averse doar pe arii restrânse.

Transilvania

Vremea se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. La început, procesul va fi semnificativ, când mediile maximelor vor porni de la 32 de grade şi vor ajunge la 24 de grade, apoi se va ameliora puţin, spre valori de 28 de grade în 7 septembrie şi va continua să scadă uşor, spre 23 de grade în 10 şi 11 septembrie. Regimul termic nocturn va urma în mare parte acelaşi traseu, de răcire treptată, doar cu foarte mici variaţii, astfel că minimele mediate vor debuta cu valori de 16 grade şi vor coborî până spre 10 grade. Ploile îşi vor face apariţia în special sub formă de aversă, pe fondul unui grad de instabilitate atmosferică mai accentuată în intevalul 2 – 5 septembrie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Maramureş

În primele trei zile de prognoză temperaturile maxime vor scădea accentuat, în medie, de la 32 spre 24 de grade. Până în data de 7 septembrie vor creşte uşor, spre medii de 28 de grade, apoi vor avea variaţii între 24 şi 26 de grade. Temperaturile minime vor caracteriza treptat o vreme răcoroasă pentru această perioadă, marcând un proces de răcire pe aproape tot intervalul, cu valori mediate regional, de la 16 grade la început până la 10 grade în a doua săptămână. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în prima săptămână de prognoză, astfel că se vor semnala averse, ce pot fi chiar mai însemnate cantitativ. Pentru următoarea săptămână se va ameliora uşor şi ploile vor fi doar pe arii restrânse.

Moldova

În intervalul 31 august – 4 septembrie vremea se va răci treptat, astfel că mediile maximelor se vor situa între 34 şi 28 de grade. Până în data de 7 septembrie se va ameliora uşor sub acest aspect şi se vor înregistra medii de 28 de grade, urmând ca până la finalul intervalului, regimul termic mediat pe regiune, să se situeze între 24 şi 26 de grade. Minimele nocturne vor avea trei intervale de scădere, astfel că în perioada 31 august – 4 septembrie vor avea mediat 16...17 grade, în perioada 5 – 8 septembrie vor fi de 13...14 grade, iar în 8 – 13 septembrie, se vor situa între 12 şi 14 grade. Ploile, în general sub formă de aversă, se vor semnala pe arii mai extinse în 3 şi 4 septembrie, iar în restul timpului doar pe spaţii restrânse, cel mai probabil între 9 şi 12 septembrie.

Muntenia

În primele zile de prognoză vremea va fi caniculară la amiază, cu medii ale maximelor între 34 şi 36 de grade. În intervalul 3 – 8 septembrie vor fi uşoare variaţii termice, între 30 şi 32 de grade, după care se va răci treptat, astfel că media regională va ajunge la 26 de grade. Regimul termic nocturn va avea o tendinţă de răcire uşoară în intervalul 31 august – 8 septembrie, cu medii de 16–18 grade, apoi aceasta se va accentua, minima mediată atingând 12 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în 4 septembrie când se vor semnala averse, apoi probabilitatea de apariţie a acestora va fi în scădere.

Oltenia

În primele două zile de prognoză vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază, cu o medie regională de 35 de grade, însă până în data de 5 septembrie se va răci uşor, astfel că mediile vor ajunge la 28 de grade. După această dată vor mai creşte puţin, la 30 de grade, apoi se va răci accentuat, cu medii de 26 de grade în 10, 11 septembrie. Regimul termic nocturn va marca un proces de scădere pe aproape tot intervalul, cu medii între 19 şi 13 grade, cea mai caldă noapte în data de 1 septembrie şi cea mai rece estimată în 11 septembrie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 2 – 6 septembrie şi doar izolat în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Vremea pe Litoral

Vremea va fi în general frumoasă, dar se va răci treptat pe aproape tot parcursul intervalului. Mediile maximelor se vor situa între 30 şi 26 de grade, cu cea mai rece zi în 10 septembrie când vor fi de 24 de grade. Regimul termic nocturn va avea doar uşoare variaţii în perioada 31 august – 8 septembrie, cu medii de 18...20 de grade, apoi va marca o scădere, spre valori mediate regional de 16 grade.Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi de scurtă durată se vor semnala în 4 şi 5 septembrie şi probabil din nou în 11 şi 12 septembrie.

Vremea la munte

Vremea se va răci semnificativ la munte până pe 2 septembrie când mediile maximelor vor coborî de la 14 spre 10 grade. Ulterior nu vor mai fi variaţii semnificative, mediile regionale se vor situa între 15 şi 18 grade. Minimele vor marca în aceeaşi măsură o scădere treptată şi aproape continuă, cu cele mai calde nopţi în 31 august şi 1 septembrie, la temperaturi de 14 grade şi cele mai reci în 10, 11 septembrie, minimele mediate la valori de 6 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată pe aproape întreg parcursul intervalului, însă între 1 şi 6 septembrie aversele pot fi mai însemnate cantitativ.

bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirină frumusețe pixabay
gigi becali jpg
image png
ana barnoschi4 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg
foto1 front spion profimedia jpg