Vremea în următoarele zile: vom avea zile de primăvară

simeon stalpnicul png

Veşti bune de la meteorology. Pentru câteva zile, ne vom bucura de primăvară!

Vremea ţine cu noi zilele următoare. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Mercurul din termomentre va urca până la 12 grade.

Joi, în zonele de deal şi de munte vremea va fi predominant frumoasă, cu cer variabil la senin. În schimb, în zonele joase de relief, mai ales noaptea, vor fi înnorări şi local ceaţă şi cu totul izolat vor fi posibile fulguieli sau burniţă. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 0...2 grade în zonele unde ceaţa va fi mai persistentă (nordul Moldovei, sud-vestul si sudul Munteniei) si 10...11 grade în Dealurile de Vest.

Vineri, în vestul şi în nordul ţării cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe; acestea vor fi mixte în Maramureş şi la munte, iar noaptea şi în nordul Moldovei, zonă unde se va depune polei şi predominant sub formă de ploaie pe arii restrânse în Banat, Crişana şi nordul Transilvaniei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări şi local ceaţă la începutul zilei şi noaptea în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane si pe litoral. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în intervalul precedent în aproape toată ţara; astfel, cele maxime se vor încadra între 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in Dealurile de Vest.

În Capitală, vremea se va încălzi usor. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi ceaţă în orele dimineţii şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3...5 grade.

Sâmbătă, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a tării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare si precipitatii slabe cantitativ, în prima parte a zilei izolat în zonele de munte si în jumătatea de nord, iar spre seară si noaptea local îndeosebi în sud-vestul teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în timp ce în rest vor fi mai ales ploi si lapovită, ce mai pot favoriza depunerile de polei. În zonele joase de relief, dimineata si noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceată. Vântul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 si 11 grade. (1...2 grade in nord-estul Transilvaniei, iar 11 grade in sudul Banatului si vestul Olteniei).

Şi duminică valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a tării, dar în special în vest si centru. Cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitatii slabe, predominant sub formă de ploaie si lapovită, local în jumătatea de sud-vest a teritoriului si numai izolat în rest. În zonele de munte va ninge. Vor fi conditii de polei, iar în zonele joase de relief, îndeosebi dimineata si noaptea, pe arii restrânse va fi ceată. Vântul va sufla slab si moderat, trecător cu unele intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 2 si 10 grade.

La începutul săptămânii viitoare, vremea va deveni caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă cu precădere spre sfârsitul intervalului. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare în vestul, centrul şi nordul tării, precum şi la munte.

3 alina ceusan 2 jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
tragedie cobadin jpg
vlăduța lupău png
image
image
image
image
iphone camera jpg
bem apa jpeg
gabriela firea nicusor dan jpeg
tragedie cobadin jpg
donald trump jpeg
image png