Vremea miercuri, 8 decembrie. Suntem sub cod galben de ninsori

8 decembrie 2021
article img
Meteorologii anunță temperaturi scăzute și ninsori în Moldova și la munte

Zi autentică de iarnă: Plouă, ninge, e polei și frig

Miercuri, temperaturile maxime se vor încadra între minus 3 grade în nordul Moldovei şi 9-10 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări în sudul, estul şi centrul teritoriului, iar pe parcursul zilei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania. În Dobrogea, Muntenia şi izolat în Oltenia va ploua pe arii extinse.

La munte temporar va ninge. La începutul zilei, în Moldova pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. 

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi în zona Carpaţilor de Curbură viscolind ninsoarea. În zonele joase, pe alocuri se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Cum va vremea la București

În Bucuresti, vremea se va menţine predominant închisă, iar mai ales în primele ore ale zilei trecător va ploua slab sau va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineața s-au înregistrat 3-4 grade. Temperatura maximă va fi de 6 grade.

Vremea la munte

La munte, vremea se va menţine predominant închisă. Mai ales pe parcursul zilei, temporar va ninge în Carpaţii Orientali şi de Curbură şi pe arii mai restrânse în celelalte zone montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, ziua în zona Carpaţilor de Curbură, viscolind ninsoarea. Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă.