Zi neagră pentru România. Record absolut de infectări cu Covid-19. Peste 40.000 de cazuri și număr crescut al deceselor

Ultima actualizare:

Zi neagră pentru România. În ultimele 24 de ore țara noastră a înregistrat un record absolut al cazurilor noi de Covid-19. Astfel, potrivit informațiilor oficiale, la data de 1 februarie 2022, au fost depistate  40.018 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut
Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut

Numărul deceselor a crescut, iar azi s-au raportat  95 decese din cauza infecției cu Sars-Cov-2. Informațiile sunt îngrijorătoare, întrucât în România renunțarea la restricții și la certificatul verde a devenit o temă din ce în ce mai discutată.Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în urmă cu o săptămână că certificatul verde nu mai este considerată o urgență deoarece până la implementarea acestei măsuri, numărul cazurilor va scădea.

Cu toate acestea, statisticile din ultimele 24 de ore indică nu numai un trend ascendent, ci faptul că virusul Sars-Cov-2 continuă să facă victime printre români.Ministrul Rafila a subliniat totuși că vaccinarea rămâne în continuare principala măsură prin care pandemia de Sars-Cov-2 poate fi oprită.

Oficialul a declarat că vaccinarea populației a redus numărul de persoane internate la ATI cu o formă gravă a bolii.Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății,  Maria Van Kerkhove, a declarat în cadrul unei intervenții la Antena 3 că imunizarea cu serul anti-Covid este eficientă împotriva variantei Omicron. 

Specialistul a afirmat că nu ar trebui să se renunțe distanțarea socială și purtatul măștii, întrucât aceste măsuri contribuie la oprirea transmiterii în masă a virusului.La 16 decembrie 2021, România avea o rată de vaccinare de 40%.Conform informațiilor oficiale, la data de 5 ianuarie, în mediul rural rata de vaccinare împotriva Covid-19 era de 36.77%, în mediul urban de 41.26%, iar în municipii de 43.05%. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net