Zile cu vreme bizară: iarnă la munte, vară la mare!
Cine zicea că vara nu-i ca iarna s-a înşelat! Deşi suntem la mijlocul lunii iunie, la munte, a nins în weekend, iar, ieri dimineaţă, s-au înregistrat temperaturi negative. Nici la mare n-a fost prea bine. Furtunile au măturat litoralul, în ultima săptămână. Ieri, însă, de cum a dat soarele, plajele s-au umplut de turişti.
Sunt doar 400 de kilometri distanţă între litoralul românesc şi Valea Prahovei şi, cu toate acestea, ieri, în cele două zone erau două anotimpuri diferite. În timp ce la munte, turiştii făceau frigul, deoarece termometrele arătau chiar şi minus un grad (Vârful Omu), pe litoral, oamenii se bălăceau în mare. Mai mult, în Munţii Bucegi, a nins, sâmbătă, ca în plină iarnă. Fapt care i-a surprins nepregătiţi pe turiştii care au urcat la Babele.
E adevărat că toată săptămâna a fost o vreme de coşmar şi pe litoral. A plouat cât pentru două luni, a fost „cod roşu” de inundaţii, iar vijeliile au măturat totul în calea lor. Aşa că, duminică, în prima zi cu soare şi cu o maximă de 25 de grade Celsius, turiştii au invadat plajele. Au stat la soare şi, deşi apa mării are doar 20 de grade, nu s-au putut abţine să nu se bălăcească.
De marţi, revin ploileMeteorologii spun că vremea se încălzeşte treptat. Aşadar, luni, soarele va străluci în toate zonele ţării. Vor fi maxime între 21 de grade, în nordul Moldovei, şi 31 de grade, în Banat şi sudul Olteniei. La Bucureşti, maxima va fi de 30 de grade. Marţi, revin ploile în majoritatea zonelor, iar maximele vor fi între 19 grade, în Bucovina şi Maramureş, şi 33 de grade în Lunca Dunării. Miercuri, temperaturile scad din nou. La amiază, vor fi între 19 grade, în nordul şi centrul ţării, şi 28 de grade, în Lunca Dunării. Vremea rămâne instabilă.