Ziua Astronomiei: vino la observaţii astronomice!

Ziua Astronomiei este o manifestare care a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, în anul 1973, pentru a atrage atenţia publicului larg și mai ales tinerilor asupra acestei ştiinţe. În cadrul acestui eveniment, astronomii amatori și profesioniști, grupați sub deviza „Să aducem astronomia mai aproape de oameni!", organizează, în parcuri și locuri publice, sesiuni de observații astronomice pentru toți cei interesați să descopere misterele corpurilor cerești.

În București, revista Știință&Tehnică împreună cu Astroclubul București, cu sprijinul 3M România, invită iubitorii de astronomie la o sesiune de observații astronomice gratuite, cu lunete și telescoape performante. Evenimentul are loc în parcul Herăstrău, în proximitatea intrării din piața Charles de Gaulle, începe la ora 17.00 și se desfășoară până la ora 22.00. Corpurile cerești care vor putea fi observate în cadrul evenimentului sunt: Soarele, Luna, planeta Jupiter sau roiul globular Messier 13.

Pe lângă observații astronomice, revista Știință&Tehnică va ajuta participanții să-și facă propria astrofotografie, va organiza concursuri și sesiuni de astro-pictură pentru copii.

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
prigoana fiu jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png