Ziua cuțitelor lungi între USR-PLUS și PNL. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a scăpat de demitere


    Vlad Voiculescu și-a dorit să devină ministru al Sănătății dar niciodată nu a bănuit că va deveni cel mai controversat membru al Guvernului CâțuFoto: Facebook
Vlad Voiculescu și-a dorit să devină ministru al Sănătății dar niciodată nu a bănuit că va deveni cel mai controversat membru al Guvernului CâțuFoto: Facebook

”Păstrarea lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății este răspunderea politică a USR-PLUS”. Afirmația președintelui PNL, Ludovic Orban a îngropat luni disputa privind plecarea lui Vlad Voiculescu din Guvernul Câțu. Principalele formațiuni politice care alcătuiesc Guvernul Câțu au înăbușit astfel, în spatele ușilor închise, ”focul”care amenința să mistuie Guvernul Câțu.

Nemulțumirile membrilor PNL la adresa lui Vlad Voculescu, conflictul mai vechi al acestuia cu premierul Florin Câțu și eșecul evacuării forțate a Spitalului de Ortopedie Foișor l-au transformat pe ministrul Sănătății în ținta preferată a liderilor PNL. După ce săptămâna trecută mai mulți lideri ai PNL au cerut demisia ministrului Sănătății, luni, ședința Biroului Executiv al celui mai important partid de la guvernare se anunța incendiară. Mai ales că vineri, forurile de conducere ale alianței USR-PLUS anunțaseră vineri că schimbarea lui Vlad Voiculescu înseamnă căderea Guvernului Câțu.

Ce a declarat Ludovic Orban după ședința conducerii PNL

Ședința conducerii PNL s-a desfășurat luni într-o tensiune foarte mare după ce premierul Florin Cîțu a vorbit, duminică, despre onoare, și a cerut demisia celor din spatele haosului evacuării de la Spitalul Foișor. La începutul ședinței, Ben Oni Ardelean, vicepreședinte al PNL a spus răspicat că trebuie să plece Vlad Voiculescu deoarece prestația sa la Ministerul Sănătății aduce prejudicii PNL.”În ceea ce priveşte chestiunea legată de domnul ministru Voiculescu le-am spus clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică pentru menţinerea în funcţie a acestuia aparţine partidului care îl susţine. În ceea ce ne priveşte privim extrem de îngrijoraţi la modul în care e gestionat Ministerul Sănătăţii, unun din cele mai încercate ministere sub aspectul celui de-al treilea val al pandemiei. Exigenţa noastră faţă de modul în care e condus Ministerul Sănătăţii este maximă. Noi susţinem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru affectează buna funcţionare a Guvernului şi generează situaţii care pot pune în pericol buna funcţionare a guvernului premierul are dreptul constituţional de a propune schimbarea ministrului respectiv. Cred că fiecare formaţiune din coaliţie trebuie să aibă propria evaluarea a miniştrilor din Guvern şi atunci când acela nu îşi face treaba nu să propună schimbarea”, a tranșat disputa Ludovic Orban după ședința conducerii PNL conform news.ro.

Ce a declarat vicepremierul USR Dan Barna despre ministrul Sănătății

”Vlad nu e perfect, nu e un diamant în ceea ce înseamnă managementul sistemului de sănătate, dar e de departe cea mai bună opțiune a coaliției pentru că e un om care și-a asumat aceste reforme”, a spus Dan Barna potrivit hotnews.ro.

Citiți și

Vlad Voiculescu susține că nu este de vină pentru scandalul de la Spitalul Foișor. Replica lui Florin Cîțu

Vlad Voiculescu s-a scuzat după o gafă legată de morții Covid: "Am preluat informații greșite "

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
cub emma corrin png
profimedia 0742415693 jpg
Kanye West
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg
elena si nicolae ceausescu jpg
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile jpg