Ziua Națională a României. Paradă spectaculoasă de 1 Decembrie, sisteme militare în premieră și programul complet al manifestărilor de astăzi

Ultima actualizare:

România îmbracă, astăzi, haine de sărbătoare! În Capitală, parada militară a început deja la ora 11, iar oamenii prezenți chiar și în ciuda frigului de afară se așteaptă să vadă ceva cu totul inedit. Noi tehnici militare vor fi prezentate, în premieră, în fața românilor care au făcut din această zi un adevărat obicei cu iz patriot.

Parada militară de 1 Decembrie, București
Parada militară de 1 Decembrie, București

Parada de 1 Decembrie de anul acesta s-a anunțat a fi una inedită, așa cum nu s-a mai văzut până acum.

Astăzi este ziua în care românii sunt surprinși de noi tehnici militare, prezentate în premieră, tancuri, echipamente și tehnologie de ultimă generație, dar și numeroși militari, specialişti din cadrul SRI, MAI, MApN, MAI, SRI, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi ai Autoritatății Vamale Române. La acestea se adaugă, potrivit informațiilor oferite de adevarul.ro, vor mai fi prezente nu mai puțin de 120 de mijloace tehnice. 

În București, parada militară de Ziua Națională a României a debutat la ora 11. Nu mai puțin de 1.500 de militari au fost așteptați astăzi, de locuitorii din Capitală, să defileze pe sub Arcul de Triumf. 

„Live: La mulți ani, România! Vă arătăm momentul trecerii pe sub Arcul de Triumf! Ne bucurăm că ne sunteți alături!”, s-a arătat pe pagina de Facebook a MApN.

https://fb.watch/h8esEWUHrI/

„La mulți ani, România!”, a scris și Poliția Română, pe Facebook.

https://fb.watch/h8ewNyhGXi/

Sub privirile românilor vor defila și 150 de soldați străini

Potrivit informațiilor furnizate de MApN cu puțin timp înainte de startul paradei militare, în Capitală vor defila, alături de românii noștri, 150 de soldați străini din detașamente din Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, SUA, Țările de Jos și Belgia. Acestora li se alătură și militarii ce reprezintă țările contribuitoare la structurile NATO din România, mai notează adevarul.ro. 

Conform MApN, la evenimentul din București vor defila reprezentanții Armatei, ai Ministerului de Interne, SRI, SPP și ai altor structuri de forță.

Parada militară care a început la ora 11 cu 21 de salve de tun și cu imnul național al României nu ar fi completă fără mijloacele de transport care promit să impresioneze privitorii.

Muzica militară, nelipsită de 1 Decembrie

Astfel, la parada militară de 1 Decembrie vor participa și tancuri și sisteme de rachete, dar și peste 80 de blindate. Inițial, la paradă aveau „bilet de trecere” și 25 de mijloace tehnice, printre care se numără avioane de luptă din Canada, Spania, SUA și Italia. Din păcate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din Capitală, avioanele și elicopterele nu se vor putea ridica de la sol, pentru a survola deasupra Arcului de Triumf. 

Așa cum era de așteptat, nu va lipsi nici muzica militară. Agerpres informează că fondul sonor pe care vor defila militarii va fi asigurat de muzicile Armatei din garnizoana București: cea Reprezentativă a MApN, muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată, dar și muzica militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. 

Din fericire pentru toți românii, paradele militare de anul acesta nu vor fi restricționate de regulile COVID-19, la fel cum s-a întâmplat în anii trecuți. Nu există un număr limitat de persoane și nici purtarea măștii nu este obligatorie, anul acesta. Deci, totul se desfășoară fără niciun fel de restricție. 

Nu doar în București s-a pus la punct o paradă militară spectaculoasă. Astfel de parade pot fi admirate astăzi și de locuitorii din Timișoara, Brașov și restul orașelor.

Parada militară din Timișoara
Parada militară din Timișoara

Vremea capricioasă nu a permis aeronavelor militare să se ridice de la sol

Așa cum v-am menționat în rândurile de mai sus, vremea din Capitală nu a permis, din păcate, ridicarea avioanelor și a elicopterelor de la sol. Deși era anunțat un adevărat spectacol aviatic deasupra Arcului de Triumf, rafalele puternice de vânt și precipitațiile din București au făcut imposibilă realizarea acestui lucru. Rămân, totuși, multe alte atracții de admirat pentru românii prezenți la paradă. Meteorologii au anunțat că maxima zilei va fi de numai 2 grade, iar temperatura minimă, de 1 grad Celsius. 

GOOGLE, surpriză pentru români, de Ziua Națională

Cel mai mare motor de căutare din lume celebrează, astăzi, Ziua Națională a României, la fel cum se întâmplă și în cazul altor evenimente importante. 

Astăzi, românii care au accesat Google au avut parte de o surpriză: o primire inedită cu o grafică specială, pentru 1 Decembrie. Astfel, cei care nu au accesat încă Google astăzi, vor fi întâmpinați de un doodle similar cu cel ales în 2020 și 2021 ce conține steagul României, încadrat într-un cer acoperit de câțiva nori.

Mai mult, utilizatorii Google care dau click pe logo-ul de astăzi vor fi redirecționați către o pagină care explică semnificația zilei de 1 Decembrie, dar și despre paradele militare organizate de Ziua Națională a României. 

Tensiunile ating apogeul la Palatul Cotroceni

Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, organizează recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni. Potrivit informațiilor din cadrul surselor guvernamentale, au existat și politicieni care nu au primit invitația șefului de stat, la eveniment. 

Mai exact, niciun ministru UDMR (n.r. - liderii opoziției) nu a fost invitat de Klaus Iohannis să participe la recepția care va începe astăzi, la ora 17. Printre cei care vor lipsi se numără liderul USR, Cătălin Drulă, dar și liderul AUR, George Simion. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net