Ziua Naţională a României. Repetiții pentru Parada militară la Bucureşti

Ultima actualizare:

    Zilele acestea, bravii noștri soldați fac repetiții pentru Parada militară din 1 Decembrie, Ziua Națională a RomânieiFOTO: MApN
Zilele acestea, bravii noștri soldați fac repetiții pentru Parada militară din 1 Decembrie, Ziua Națională a RomânieiFOTO: MApN

Pe o vreme câinoasă, militarii Armatei Române fac repetiții pentru parada de Ziua Naţională a României. ”Suntem obișnuiți”, spun bravii noștri soldați. Respect!

Este sărbătoare mare pe 1 Decembrie: este Ziua Naţională a României. Ca în fiecare an, această zi este onorată de militarii români cu parade spectaculoase. Până atunci, bravii noștri soldați fac repetiții pe o vreme rece și ploioasă.

În jur de 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, MAI, SRI și Administrația Națională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Vor defila și aproximativ 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave.

Tot în Bucureşti va avea loc duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

1 Decembrie, Ziua Naţională a României

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest și Mali, precum și cei aflați în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Repetiţiile pentru Parada militară vor avea loc după următorul program:

- miercuri, 27 noiembrie, de la ora 09.45, la Terenul de instrucție Ghencea.

- sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 09.00, în Piaţa Arcul de Triumf.

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă.

1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Recomandările organizatorilor

Pentru buna desfăşurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

Organizatorii recomandă publicului spectator să vină la Paradă fără bagaje voluminoase.

Citește și:

Sebi, jandarmul-Rambo de pe front: «Muștele depuneau ouă în rănile deschise ale soldaților»

”Festivalul mării”, sărbătoarea marinei militare programează manifestări în şase oraşe din ţară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
motan skateboard bao zi jpg
Moara fermieri jpeg
radu mazare jpg
Uzinele Resita (1937) jpg
vara caldura record 2024 jpg
aeronava tarom shutterstock jpg
front bloc jpg
actor impuscat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net