Ziua Sfinxului. Mii de adepți ai fenomenelor paranormale s-au îngrămădit pe Platoul Bucegilor. Au intervenit salvamontiștii

image
Platoul Bucegilor a fost din nou luat cu asalt de mii de oameni adepți ai teoriei paranormalului

Ziua Sfinxului a fost sărbătorită, duminică, 28 noiembrie, de mii de oameni, adepți ai fenomenelor paranormale, care au ajuns pe platoul Bucegilor și au asistat la un spectacol unic oferit de soare. La apus, razele sale au format o piramidă despre care se spune că ar avea puteri vindecătoare. Fenomenul s-a produs la ora 16.45.

Începând cu dimineața zilei de duminică, Platoul Bucegilor a fost luat cu asalt de mii de oameni din țară și străinătate care s-au adunat pentru a vedea un fenomen unic produs de razele soarelui la apus. Într-o singură zi din an, la o anumită oră, razele formează un efect de lumină, interpretat drept o piramidă magică, plină de energii puternice, pe care doar inițiații le pot simți. Razele coboară asupra imensului megalit, iar pământul din jurul său emană energii binefăcătoare foarte puternice. Mulți spun că, la asfințit, apar globuri energetice, iar pământul din jurul Sfinxului îți poate oferi liniștirea sufletului, dar și vindecarea trupului și a spiritului.

Salvamont Dâmbovița: „Au existat cinci intervenții de salvare”

Reprezentanții Salvamont Dâmbovița au anunțat evenimentul și au precizat că au existat 5 intervenții de salvare. Din păcate, nu toți cei prezenți la eveniment au venit echipați corespunzător, motiv pentru care au existat și mici accidente. Salvatorii montani au avut cinci intervenții de salvare. 

„De ziua Sfinxului din Bucegi, au urcat pe Platoul Bucegilor mii de oameni din toate colţurile tarii, dar şi din străinătate. Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost prezent la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa şi a oferi sfaturi turiştilor pentru a preveni eventuale accidente montane”, transmit salvamontiştii.

Odată cu închiderea instalaţiilor de transport pe cablu şi lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peştera astfel încât s-a circulat foarte bine şi în condiţii de siguranţă. „Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenţii de salvare, cu un număr de şase persoane implicate. Echipa de intervenţie a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizată”, precizează reprezentanţii Salvamont Dâmboviţa.

Ziua Sfinxului. Care este legenda

Cercetătorii susțin că Sfinxul este cel mai vechi simbol sacru al nostru. A existat și pe vremea regatelor dacice, care îl venerau pe zeul Zamolxis. Fenomenul care are loc anual, în data de 28 noiembrie, ar fi legat, se spune, de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal și-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.

Sfinxul din Bucegi este comparat cu Sfinxul din Egipt, de la care a preluat numele. Există, totuși,o diferență mare: Sfinxul din Egipt a fost construit de către om, iar despre Sfinxul nostru se spune că a fost sculptat de vânt în mii, poate zeci de mii de ani.

vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
cub visarion alexa png
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
reghecampf si anamaria prodan
Retezat  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (3) JPG
Nord Stream 2 FOTO Shutterstock
image
image
image
image
21 Josephine cu Constantin Tanase IMG 6696 jpg jpeg
iphone sursa FOTO Pixabay
mănăstire San Estevo Ourense sursa youtube jpg
Cappadocia
cub visarion alexa png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg