Ne-am înfruptat din cea mai mare ciorbă de burtă
Întâi a fost cel mai lung cârnat din lume, apoi cel mai mare tort cu frişcă din lume, a urmat cea mai groasă omletă.
Acum imaginaţia românilor a trecut la ciorbe. Pregătirea a început la ora 5.00 dimineaţa şi s-a încheiat la ora 15.00 când reprezentanţii Guiness Book au omologat tentativa de record mondial.
"Am pus 420 de kg de burtă de vită, 150 de kg de încheieturi de oase, morcovi, ceapă şi ţelină câte 50 de kg iar gogoşari şi oţet câte 35 de kg. În ciorbă am mai amestecat 10 litri de ulei, 100 de litri de smântână, sare, 8 kg, piper boabe 500 de grame, usturoi 10 kg şi 1.400 de ouă", ne-a explicat Silvian Scornea bucătarul şef al restaurantului "Mircea Măcelaru", care a coordonat preparea ineditului fel de mâncare.
Ingrediente:
- 420 kilograme de burtă de vită- 150 kilograme de încheieturi de oase- 50 kilograme morcovi- 50 kilograme ceapă- 50 kilograme ţelină- 35 kilograme gogoşari- 35 kilograme oţet- 10 litri de ulei - 100 de litri de smântână- 8 kilograme de sare- 500 de grame de piper boabe- 10 kilograme de usturoi- 1.400 de ouă