Ne promit, în doi ani, pasaj şi parcare sub pământ - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Parcare subterană, pe trei niveluri, cu 600 de locuri. Pe mijloc, un pasaj rutier cu două benzi pe sens, pe direcţia bulevardului Aviatorilor. Aşa va arăta, în subteran, Piaţa Charles de Gaulle unde vor fi investite aproape 94 de milioane de euro.

La primul nivel al parcării subterane va fi amenajat un pasaj pietonal cu galerii comerciale, autovehiculele urmând să staţioneze la celelalte două niveluri.

Investiţia va fi asigurată de firma Romstrade care a câştigat licitaţia organizată în acest scop. Banii şi-i va recupera de la bucureşteni, din tariful practicat.

„Pe 27 ianuarie se deschid ofertele pentru stabilirea constructorului pasajului rutier subteran. Acesta va fi compus din două tunele cu câte două benzi pe sens, paralele cu galeriile de metrou", a explicat Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei.

Intrările şi ieşirile din pasaj se vor face prin bretelele Bd. Aviatorilor, în acest scop urmând să se modifice complet înfăţişarea zonelor verzi care separă acum aceste alei de artera principală.

"Varianta aceasta, deşi din punctul nostru de vedere e finală, mai poate suferi modificări", ne-a spus Adrian Arendt, reprezentantul casei de arhitectură care a făcut studiul de fezabilitate.

Deşi pe hârtie totul trebuie să fie gata în trei ani, reprezentanţii Municipalităţii şi constructorii promit că la sfârşitul lui 2012, maşinile vor putea circula prin pasaj şi staţiona în parcare.

Parcare cu trei niveluri

600 de maşini vor avea acces aici. Tariful de acces se negociază în acest moment la Primăria Capitalei.

Intrarea în pasaj

Aşa va arăta intrarea dinspre Victoriei. Pasajul va avea o lungime de 1.300 de metri, cu tot cu rampe, şi va fi dotat chiar şi cu trotuare pentru circulaţia pietonală.

«Turnul SF» a avut aceiaşi arhitecţi

Arhitecţii care au realizat studiul de fezabilitate pentru Piaţa Charles de Gaulle sunt cunoscuţi în toată lumea pentru un alt proiect de anvergură.

simeon stalpnicul png

Casa de arhitectură DSBA a câştigat proiectul de realizare a „Taiwan Tower", o construcţie SF de 350 de metri. Clădirea futuristă are lifturi sub formă de zeppeline, va găzdui un muzeu al oraşului, un restaurant şi birouri. E a doua construcţie, ca mărime, din Taiwan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net