Nea Spânache, salvator de vieţi! A scos din apă cinci copii. Ultimul, luni

Ultima actualizare:

    Ionel Spânache  e mândru că a reuşit să acorde o nouă şansă  la viaţă tinerilor pe  care i-a salvat
Ionel Spânache e mândru că a reuşit să acorde o nouă şansă la viaţă tinerilor pe care i-a salvat

Clipe de groază, luni, pentru un băiat de 15 ani care a ieşit la scăldat, cu câţiva prieteni, pe malul lacului Prodana, din Bârlad. Luat de curenţii puternici, tânărul era la un pas să se înece.Când credea că nu mai are nici o scăpare, un paznic a ajuns la el şi l-a scos din apă apucându-l de “câteva fire de păr”.

Ştefan (15 ani) a primit, luni, o nouă şansă la viaţă. Aflat la scăldat pe lacul de agrement Prodana, el s-a aruncat în apă şi a fost luat de curenţii foarte puternici. A strigat disperat la colegii de pe mal, dar aceştia îl priveau neajutoraţi, pentru că nu ştiau să înoate. Băieţii s-au agitat însă pe marginea apei şi au cerut ajutor.Nea Spânache (58 de ani) a sărit imediat în barcă, a ajuns la tânăr şi l-a tras din apă tocmai când se scufunda. “L-am prins de câteva fire de păr şi l-am tras afară. Când l-am urcat în barcă abia mai respira, pentru că înghiţise multă apă. Cred că, dacă mai întârziam o fracţiune de secundă sau dacă nu îl prindeam de păr… acum nu mai era în viaţă”, ne-a povestit Ionel Spânache. Omul, care se ocupă cu închirierea ambarcaţiunilor de agrement de la Prodana, nu este la prima experienţă de acest gen.

Medicii i-au  acordat primul ajutor băiatului  scos din apă
Medicii i-au acordat primul ajutor băiatului scos din apă


    Foto: Monitorul de Vaslui
Foto: Monitorul de Vaslui

De doi ani, de când stă pe malul lacului, este a cincea oară când salvează un suflet de la înec. Modest din fire, nea Spânache ne-a spus că numai anul trecut a mai salvat alte patru suflete, dar că, de-a lungul anilor, numărul celor care îi datorează viaţa este mult mai mare. Glumind, a spus că, dacă ar fi să aibă câte 10 lei pentru fiecare viaţă pe care a salvat-o, acum ar fi bogat. “Problema este că în acest lac apa ajunge şi la 3 metri adâncime. Am instalat semne cu «Scăldatul interzis», însă tinerii le-au rupt. Nu înţeleg de ce vin copiii aici nesupravegheaţi şi mai ales dacă nu ştiu să înoate?”, a mai spus salvatorul lui Ştefan.Băiatul a primit îngrijiri medicale la locul incidentului şi a fost dus la spital.  El s-a ales cu o contuzie la coloana vertebrală, iar medicii au decis să-l mai ţină internat câteva zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net