Nu mânca mai mult de 3 felii de şuncă pe zi! Faci cancer
Vezi şi:
Iată sfaturile unei mame muribunde pentru fetiţa ei de trei anişori!
Aşa te protejezi de razele periculoase ale soarelui
Experţii de la Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) atrage atenţia că mai mult de 500 de grame de carne roşie pe săptămână poate creşte riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal.
Ei se referă la carnea de vită, porc sau miel, precum şi la mezeluri. Cercetătorii spun că cei care mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să scadă cantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau maximum doi hamburgeri de vită.
Carnea roşie conţine acizi graşi saturaţi, nişte grăsimi nesănătoase, care se depun pe artere. De aceea, nu e de glumă, mai ales pentru persoanele trecute de 40 de ani, vârstă la care ar trebui să scădem cantitatea de carne roşie consumată.
În Marea Britanie, 36.000 de persoane se îmbolnăvesc anual de cancer intestinal, iar dintre acestea mor 16.500. Dacă ar fi fost preveniţi să nu mai mănânce carne, ci mai multe fibre, aproape jumătate dintre bolnavi ar fi putut fi salvaţi.
Click! spune
Laptele, usturoiul şi suplimentele alimentare care conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii de cancer intestinal, spun cercetătorii WCRF, citaţi de “The Guardian”.