„Nu plec până nu îmi văd prinţul!“

Ultima actualizare:

Oamenii care vor urmări din stradă nunta regală încep să-şi ocupe locurile în faţa Catedralei Westminster Abbey. Cei care şi-au instalat scaunele şi corturile în primul rând nu-şi vor părăsi locul până când nu îi văd pe Kate şi William căsătoriţi. „Am ajuns aici acum", spune Katie, „şi nu plec până când nu-mi văd prinţul. Este prinţul nostru, avem şi noi ceva de care să fim mândri, e important să fiu aici. Nu ştiu de ce, dar e important". Katie spune că distracţia merită deranjul: „Nu ar fi fost suficient să văd nunta la televizor".

Echipaţi cu saci de dormit, corturi, pături, mâncare, termosuri, geci de ploaie şi loţiune de soare, englezii au venit din toate colţurile ţării în piaţa din faţa Catedralei Westminster. Juliette, 52 de ani şi Jenna, 26 de ani, mamă şi fiică, au venit tocmai din sud -vestul ţării, din Cornwall. „Vrem să le spunem strănepoţilor noştri că am fost aici. Nu ne e frig, avem haine de ploaie şi saci de dormit".

image

Cei care nu s-au trezit de dimineaţă au pierdut locurile din primul rând. „Am ajuns târziu", spun Berniy, 65 de ani şi Liz, 61 de ani din Chester. „Atmosfera este grozavă, suntem ca o comunitate aici. Faptul că William se căsătoreşte este un bonus. Mie-mi place viaţa şi-mi place să sărbătoresc cum se cade momentele fericite", spune Berniy de pe scaunul său, îndreptat către Catedrala Westminster. Cozile sunt animate chiar şi de jocuri şi voci de copii mici. Robert, 24 şi soacra sa Sue, 63 au venit din Hertfordshire împreună cu William, de numai 2 ani.

„Nu ştiu cum e să ai un prinţ"

Nancy McCoy, 65 de ani, a venit tocmai din California pentru a-i vedea pe Kate şi pe William căsătorindu-se. „Îmi place atât de mult familia regală, este fascinantă, nunta aceasta nu se compară cu niciun alt eveniment de acum. Noi nu avem aşa ceva, nu ştim cum este să ai un prinţ". Nancy spune că admiraţia sa pentru prinţesa Diana a făcut-o să-şi plănuiască de ani de zile această vizită în Anglia. „Ştiam că voi veni aici cu cortul de mult timp, e un eveniment important în viaţa mea", a mai spus Nancy. Nunta va începe mâine dimineaţă la ora 10.00. Kate va veni însoţită de tatăl ei, Michael, iar William va pleca împreună cu fratele său, Harry.

Turul locurilor „de fiţe" ale cuplului

Pe lungul drum de la prietenie la căsătorie, Prinţul William şi Kate Middleton au transformat simple clădiri în monumente ale iubirii lor. Jurnaliştii „Adevărul Europa" s-au alăturat turului Londrei pe jos și au tras cu ochiul la toate locurile dragi cuplului britanic regal. Turul duce zilele acestea pe la Universitatea St. Andrews, unde s-au cunoscut cei doi ca tineri studenţi, pe la Palatul St. James, unde au făcut poza de logodnă, dar şi pe la barul polinezian Mahiki, unde prinţul şi-a înecat amarul în timpul scurtei despărţiri de Kate în 2007.

Nu este uitat Burberry, primul magazin care a creat un palton milităresc pentru prinţii de la Buckingham, nici Garrard, magazinul de unde prinţesa Diana și-a achiziţionat faimosul inel - victimă a mii de replici chinezești - pe care Kate Middleton îl poartă acum. Pe „traseu", e şi Jigsaw, magazinul preferat al lui Kate.

Lobb este magazinul care confecţionează pantofii pentru William și Charles, precum și alţi membri regali și invitaţi la nuntă. Lobb face pantofi pentru familia regală de generaţii întregi - cei mai vechi angajaţi i-au cunoscut pe Prinţul Charles și pe regina Elisabeta.

Într-un grup de 22 de turiști, doar cinci oameni erau vizitatori - restul, înarmaţi cu microfoane, camere video și foto, jurnaliști din toată lumea. „Peste tot, în ziare, reviste, nunta regală este un produs foarte bine vândut la noi. Noi preferăm însă să facem acum turul și să nu ne amestecăm în nebunia de vineri de la nuntă", spune Katia, ce face parte din grupul „Walking Tours". Nu numai pregătirile de nuntă sunt în toi însă: vineri vor avea loc şi peste 2.000 de petreceri în stradă.

Vezi pe adevarul.ro mai multe detalii

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net