O jurnalistă ucraineană, dispărută în Siria. E posibil să fi fost răpită

image
Jurnalista Anhar Kochneva

Jurnalista Anhar Kochneva, în vârstă de 40 de ani, este de origine ucraineană, dar locuieşte la Moscova şi colaborează la câteva publicaţii ruse. Ea a dispărut, vineri, în Siria, iar colegii şi familia sa cred că ar fi fost răpită.

Anhar Kochneva a fost văuzută ultima oară vineri, la 20 de kilometri distanţă de Homs, în apropierea localităţii Al-Qusayr, aflată la graniţa dintre Siria şi Liban. Este o zonă unde s-au produs multe violenţe între rebelii sirieni şi trupele guvernamentale.

La începutul săptămânii, Kochneva a fost în Tartus, cu o colegă, jurnalista Elena Gromova, unde au ținut discursuri în faţa locuitorilor de acolo, după cum a scris Daria Mitina, binecunoscută ca blogger şi fost deputat în Duma de Stat, citată de Daily Mail.

Kochneva urma să se întoarcă la Damasc, dar pe drum s-a răzgândit şi s-a îndreptat către Homs, de unde urma să transmită un reportaj pentru postul rus de televiziune NTV.

"Ultima informaţie pe care o avem despre ea este că vineri, în jurul prânzului, încerca să stailească legătura cu echipa noastră de televiziune din Damasc",a mai scris Mitina pe blogul ei. "Reuşise să facă legătura cu hotelul, dar aceasta a fost apoi întreruptă şi nu a mai reuşit să mai sune de atunci", a adăugat ea.

Ambasada Rusiei din Damasc nu reuşeşte să dea de ea, iar surse din rândul forţelor de securitate libaneze care au contactat voluntari din Armata Liberă Siriană nu au informaţii despre Kochneva. La rândul ei, Ambasada Ucrainei a transmis că nu a primit nicio informaţie despre dispariţia jurnalistei.

Kochneva este o susţinătoare a regimului lui Bashar al-Assad şi a criticat adesea forţele de opoziţie siriene, după cum informează rt.com.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub Roxana Vasniuc png
image png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
cub anamaria prodan bebeto png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
senat george calin inquamphotos
Activiștii „Partidul Morților” au organizat un miting la mormântul Mariei Ivanovna și al lui Vladimir Spiridonovici Putin Foto Facebook/ Partidul Morților
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg