O româncă a primit un nou chip în Taiwan, după ce a fost desfigurată în urma unui accident

Românca a suferit un accident acum doi ani în urmă căruia a fost complet mutilată. Cristina, care va împlini 21 de ani în luna mai, a avut parte de două operaţii nereuşite înainte să ajungă la spitalul Chang Gung.

Ea a suferit trei operaţii de reconstrucţie în secţiile de chirurgie craniană şi facială, începând din luna aprilie a anului trecut, potrivit Taipei Times.

“Mi-am recăpătat bărbia şi dinţii. Nu numai că pot să mestec acum, dar nici nu mai salivez în exces”, a declarat Cristina.

După accidentul care s-a petrecut în Romania, tânăra a trecut prin două operaţii nereuşite. Cu ajutorul familiei, a mers apoi în Dallas, Texas, la World Craniofacial Foundation, iar specialiştii de acolo au îndrumat-o spre clinica din Taiwan.

În cadrul primei intervenţii chirurgicale din Taiwan, pe care a suferit-o în aprilie 2010, medicii i-au reconstruit bărbia, folosind grefe de os din picior.

În cadrul celei de-a doua operaţii, în octombrie 2010, i-a fost refăcută mandibula. Ultima intervenţie a avut loc în martie anul acesta: medicii i-au refăcut dantura, i-au reajustat din nou bărbia şi i-au reconstruit buza inferioară, în aşa fel încât tânăra să poată să închidă gura.

Cristina a fost externată din spital, însoţită de mama ei, la două săptămâni după ce procedurile chirurgicale au fost finalizate.

Costul total al intervenţiilor a fost de 55.100 de dolari SUA şi au fost suportate integral de către spital. De asemenea, costurile de cazare pentru fată şi pentru mama sa în timpul celor trei vizite la Taiwan au fost acoperite de un fond de ocuparea forţei de muncă din Chang Gung.

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg