O româncă a primit un nou chip în Taiwan, după ce a fost desfigurată în urma unui accident

Ultima actualizare:

Românca a suferit un accident acum doi ani în urmă căruia a fost complet mutilată. Cristina, care va împlini 21 de ani în luna mai, a avut parte de două operaţii nereuşite înainte să ajungă la spitalul Chang Gung.

Ea a suferit trei operaţii de reconstrucţie în secţiile de chirurgie craniană şi facială, începând din luna aprilie a anului trecut, potrivit Taipei Times.

“Mi-am recăpătat bărbia şi dinţii. Nu numai că pot să mestec acum, dar nici nu mai salivez în exces”, a declarat Cristina.

După accidentul care s-a petrecut în Romania, tânăra a trecut prin două operaţii nereuşite. Cu ajutorul familiei, a mers apoi în Dallas, Texas, la World Craniofacial Foundation, iar specialiştii de acolo au îndrumat-o spre clinica din Taiwan.

În cadrul primei intervenţii chirurgicale din Taiwan, pe care a suferit-o în aprilie 2010, medicii i-au reconstruit bărbia, folosind grefe de os din picior.

În cadrul celei de-a doua operaţii, în octombrie 2010, i-a fost refăcută mandibula. Ultima intervenţie a avut loc în martie anul acesta: medicii i-au refăcut dantura, i-au reajustat din nou bărbia şi i-au reconstruit buza inferioară, în aşa fel încât tânăra să poată să închidă gura.

Cristina a fost externată din spital, însoţită de mama ei, la două săptămâni după ce procedurile chirurgicale au fost finalizate.

Costul total al intervenţiilor a fost de 55.100 de dolari SUA şi au fost suportate integral de către spital. De asemenea, costurile de cazare pentru fată şi pentru mama sa în timpul celor trei vizite la Taiwan au fost acoperite de un fond de ocuparea forţei de muncă din Chang Gung.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net