O statuie în memoria caracatiţei Paul va fi ridicată în Germania

Ultima actualizare:

    Caracatiţa „oracol” Paul a prezis victoria Spaniei asupra Olandei în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, 9 iulie  (Foto: Reuters / Wolfgang Rattay)
Caracatiţa „oracol” Paul a prezis victoria Spaniei asupra Olandei în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, 9 iulie (Foto: Reuters / Wolfgang Rattay)

O statuie înaltă de 1,8 metri va fi ridicată în memoria caracatiţei Paul, în faţa acvariului Sea Life Center din oraşul german Oberhausen, unde a locuit acest octopod cu abilităţi de "prezicător", informează newslite.tv.

Directorii acvariului german în care a locuit caracatiţa Paul au anunţat că intenţionează să construiască un "imens spaţiu memorial" în onoarea octopodului devenit o veritabilă "vedetă" în timpul Cupei Mondiale de fotbal din 2010, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al acvariului din Oberhausen a anunţat cu această ocazie că statuia înaltă de 1,8 metri va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de succes. În vârful statuii va fi expusă o sculptură în formă de caracatiţă, ale cărei tentacule înconjoară o minge de fotbal.

În acelaşi complex memorial va fi expusă şi o urnă aurie care conţine cenuşa caracatiţei Paul.

Caracatiţa Paul, care a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, a murit pe 26 octombrie 2010.

Născut în 2008 la Weymouth (Anglia) şi apoi transferat în Germania, octopodul Paul a primit o statuetă de bronz din partea unei delegaţii spaniole, fiind numit şi "cetăţean de onoare" în Carballino (oraş din nord-estul Spaniei), pentru calităţile sale de prezicător.

Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, inclusiv la finală, când a prezis victoria naţionalei Spaniei în finala cu Olanda. Caracatiţa a prezis şi victoria Germaniei, în finala mică a CM, cu Uruguay.

Caracatiţa Paul şi-a dovedit imparţialitatea în privinţa drapelului Germaniei (n.r. - culorile drapelului german sunt galben, roşu şi negru) în faza grupelor, când a prezis că naţionala antrenată de Joachim Low va fi învinsă de Serbia, culorile drapelului acestei ţări fiind alb, albastru şi roşu. Paul a mai prezis victoriile Germaniei în meciurile din grupă cu Australia (n.r. - drapel albastru cu steluţe albe şi o cruce roşie) şi Ghana (n.r. - drapel în culorile verde, galben şi roşu), dar şi pe cea în faţa Angliei (drapel în culorile albastru şi roşu), din optimi. În sferturile de finală, Paul a pronosticat victoria Germaniei în faţa Argentinei (drapel în culorile bleu şi alb), apoi înfrângerea naţionalei antrenate de Joachim Low în semifinala cu Spania .

La Campionatul European din 2008, caracatiţa Paul a greşit pronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Momente controversate la festivalul Beach Please de la Costinești cu Wiz Khalifa și Andrew Tate Colaj
image
image
image
image
image
image
image png
masina terasa paris jpg
71cf269e 0966 4c24 946d f888f0d1e4cd jpg
blackout 7644060 1280 jpg
Sfantul Ilie jpeg
3 2 sofer retinut jpg
reciclabil ID261000 INQUAM Photos Ovidiu Micsik jpg
frigider jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net