Obama şi-a anulat deplasările programate pentru a se consacra crizei Ebola


    Barack Obama, îngrijorat de extinderea Ebola
Barack Obama, îngrijorat de extinderea Ebola

Preşedintele american Barack Obama şi-a anulat toate deplasările programate pentru joi, aşa cum a procedat şi miercuri, pentru a se consacra gestionării crizei Ebola, după contaminarea unei a doua infirmiere în Texas, relatează AFP.

"Deplasările preşedintelui la Rhode Island şi la New York au fost anulate", a anunţat Casa Albă într-un comunicat difuzat miercuri seara.

După o reuniune cu echipele însărcinate cu coordonarea răspunsului împotriva epidemiei de Ebola, Obama a dat asigurări că Statele Unite vor răspunde într-un mod "mult mai agresiv", cu scopul de a evita înregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american.

El a subliniat că lecţiile învăţate în cazul din Texas sunt transmise tuturor spitalelor şi clinicilor "din ţară" pentru a evita ca o situaţie asemănătoare să nu se producă în altă parte.

Un al doilea cadru medical de la spitalul din Texas unde s-a înregistrat primul caz de contaminare cu virusul Ebola din Statele Unite a contractat virusul febrei hemoragice.

La fel ca în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetăţeanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola cel mai probabil în Liberia şi decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital. Această persoană s-a prezentat marţi cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

cub theo rose anghel damian png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
cub ioana ilie nastase png
mihai voropchievici jpg
FotoJet jpg
cub mircea baniciu png
transylvania 3902156 1920 jpg
Catalin Botezatu png
bunic Flickr.com Candice Pdx
image
image
image
image
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg
shutterstock 1833215881 jpg
pensionar jpg
nasterea domnului jpg
16 foto 1   case antipirati jpg