Silviu Iliuță: „Uită-te în sus, bre!”

Ultima actualizare:

Uită-te în sus, bre! Mai întâi, Jennifer Lawrence si Di Caprio, doi astronomi mai de mâna a doua, îi umilesc  pe aia de la NASA, descoperind  o cometă. Ceea ce e și rău, dar și bine. Rău pentru că ea vine direct spre Pământ, adică va distruge tot, oameni, animale, clădiri, bum, și bine pentru ca toate cometele sunt frumoase, au coada aceea spectaculoasă și, practic, dacă ai una pe cer în decembrie nu trebuie sa mai cumperi artificii de la chinezi.

Jurnalistul Silviu Iliuță. Sursa foto: Facebook
Jurnalistul Silviu Iliuță. Sursa foto: Facebook

Primele 20 de minute ale filmului m-au plictisit. Încă o poveste despre sfârșitul lumii, a zecea pe luna asta. De la "2012" încoace, sărmanul Pământ a explodat în filme de 257 de ori.

Apoi te prinzi că e mai mult, când Di Caprio și colega încep să meargă pe la președinție să le spună oamenilor că situația e nașpa. Președintele lor, care era femeie, se arată preocupat de situație și privește îngrijorat ceea ce se întâmpla. Ca in viață. Nu este totuși atât de îngrijorat ca de faptul că niște poze din tinerețe au ieșit pe piață. Lumea pare mult mai preocupată de ipostazele cu Meryl Streep crăcită în chiloți decât de sfârșitul lumii.

Apoi astronomii merg la televiziune, unde nimeresc la un fel de emisiune în care se comentează știrile. Ghinionul lor a fost ca în aceeași zi cu anunțul sfârșitului planetei o cântăreață influenceriță, de tip Antonia să zicem, tocmai fusese înșelată de Velea, ceea ce genera dezbateri aprinse la știri, dar dădea naștere și unui hit despre femei înșelate. În fine, ei se împacă în direct și totul se termină cu bine, mai ales pentru Velea care, în ciuda oricăror predicții, a pus mâna pe așa o fată. Nu și pentru Pământ, care urmează sa faca poc.

După jumătatea filmului, încep să creadă și politicienii că situația e nașpa, așa că trimit niște rachete să bombardeze cometa, dar se răzgândesc când un personaj putred de bogat - o combinație între Bezos și Musk - le spune ca nu știu ce mineral important conține cometa, deci ar trebui spartă în bucăți, recuperate pietroaiele, scopul suprem fiind îmbogățirea pâna la nesimțire a bogaților. Lumea se împarte în doua: cei care se uită spre cer să vadă cometa și cei care nu se uită. Exista și a treia categorie, a scepticilor; cei care, deși văd cometa deasupra capului, nu cred că ea există. La ei sunt cam 23%, in Romania, aș merge spre un 50% și ar fi conduși de Șoșoacă și Simion.

Nu va spun dacă omenirea scapă, să nu dau spoilere. E realist filmul, uneori e drama, alteori e comedie. Nu prea știi cum să-l iei. Ține de tine daca Look Up sau Don't Look Up. Vă spun totuși că e și o veste minunată: Antonia și ăla mic nu se mai ceartă pana la finalul filmului, ba chiar scot împreună și o piesă  despre cometă. Ceea ce e bine pentru că se face un concert, se vând bilete și vin bani la buget.

Silviu Iliuță, cronicipebune.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net